Un papagal de talie mare, pe lângă că-i poți învăța mai ușor să vorbească și să-i dresezi au și un aspect mai tropical și sunt și mai rari, adică nu prea vezi la multă lume cum vezi peruși.Desigur costurile sunt mari, costă mai mult, colivia costă mai mult, mănâncă mai mult. Dar dacă nu îți permiți îți recomand un Perus, de preferat mascul dacă vrei să-l dresezi să vorbească (fără pereche o să fie mult mai ușor).
Acum totul depinde și de ce îți dorești tu.
Dacă ți-am fost de ajutor și îți plac câinii vizitează-mi pagina, dacă-ți place aștept un like:
https://www.facebook.com/Yodapuffy?fref=ts
Hei, uite : eu o sa-ti spun din experienta mea propie. Nu am avut zebre australiene, doar perusi. Daca e un singur perus il poti dresa. De preferabil mascul (pot invata chiar si sa vorbeasca). Trebuie sa-i acorzi foarte multa atentie. Csca poti sa i-o cureti o data pe saptamana. Mai bine intreaba-l pe cel de la pet shop care stie. Eu asa am facut si m-am lamurit in legatura cu toate.
Papagal, dar un papagal de talie mare nu mică. Sunt mult mai ușor de dresat. Bine că și costă...
Eu iti recomand o pisica, e mult mai fun si mai usor de intretinut :D
http://forum.retardedracoons.com
Iti recomand un papagal.
cat despre dresaj vezi mai multe aici:
Papagalul perus este un animal de companie ideal atat pentru copii, cat si pentru adulti, iar cu putina ingrijire acesta poate fi imblanzit foarte bine. Papagalul perus este cel mai popular animal de companie din lume. Este o pasare energica, careia ii place sa priveasca si sa se joace. Totusi, este uimitor cati oameni nu cauta sa imblanzeasca aceste pasari minunate.
Imblanzirea unui perus inseamna sa tii pasarea in afara coliviei mai mult timp, iar daca aripile nu sunt taiate, aceasta poate sa zboare si va fi greu sa recastigi controlul. Daca macar o aripa ii este taiata, papagalul nu va putea zbura departe, dar nici foarte sus, lucru care iti permite sa-l lasi afara din colivie fara sa-ti fie frica ca acesta va scapa.
Un alt lucru la care trebuie sa fii atenta sunt ferestrele si oglinzile. Pasarile pot intampina greutati in a vedea sticla si, de multe ori, ele zboara cu viteza mare in geam sau intr-o oglinda, iar acest lucru poate provoca rani sau chiar moartea. De aceea e bine sa tii perusul cat mai departe de ferestre si oglinzi, in stadiile incipiente ale dresajului.
Fii atenta la jucariile din cusca pasarii!
Papagalii perusi au nevoie de stimulare pe perioada cand sunt inchisi. In magazine vei gasi o larga varietate de jucarii pentru pasari, care le vor oferi ore de bucurie si distractie. O problema mare o poate cauza oglinda, deoarece papagalul perus poate deveni foarte posesiv si absorbit de imaginea pe care o vede in oglinda, crezand ca este un posibil partener. Acest lucru face ca pasarea sa-ti atace mainile cand vei dori sa o scoti din cusca. Daca observi ca face acest lucru, scoate oglinda din cusca, iar pasarea se calmeaza in cateva zile.
Fii perseverent!
Este posibil sa treaca un timp pana cand papagalul perus sa inceapa sa interactioneze cu omul. Femelele sunt mai sensibile la acest contact, de aceea este important sa continui sa atingi si sa te joci cu papagalul chiar daca acesta la inceput ezita sau este defensiv. Dupa un timp, se va obisnui cu contactul uman si chiar va ajunge sa-i placa. Odata ce o pasare este imblanzita, ea va initia contactul cu tine, se va urca pe tine si te va prinde de degete afectuos.
Pastreaza curata colivia pasarii
Cuib de perusi
Acest lucru poate parea evident, dar este foarte important sa pastrezi curata colivia pasarii si sa o pui intr-o zona unde va avea acces la lumina soarelui. Sanatatea papagalilor perusi are o contributie mare in ceea ce priveste comportamentul lor si in cat de bine ii vei putea instrui.
Pastreaza contactul fizic
Daca ai reusit sa imblanzesti un papagal, este important sa pastrezi contactul cu el, sa-i dai atentie, nu sa-l tii inchis in colivie, deoarece acesta s-a obisnuit cu contactul uman si fara el se va simti singur. Daca pasarea se comporta bine si a fost instruita, poti lasa cusca deschisa pentru ca aceasta sa poata sa se miste in voie. In acest fel, papagalul perus va putea explora imprejurimile si va socializa in voie, putand sa se intoarca in colivie pentru mancare, apa sau odihna.
Despre ingrijire:
Papagalii perusi sunt cel mai des intalniti in casele noastre. Chiar daca sunto mare responsabilitate, nu strica niciodatasa ai un perus in apropiere.
AMENAJAREA COLIVIEI
Colivia papagalului trebuie sa fie destul de mare incatinauntru sa incapa doi papagali. Spatiul este foarteimportant pentru acesta, ca sa poata zbura dintr-o parte intr-altaa coliviei.
In tava coliviei se pune nisip ars si astfel dezinfectat, deoarece pasarile au obiceiul sa inghita nisip si pietricele mici pentru a-si facilita digestia. Arderea nisipului in acest scop se poate face intr-o tava, pe aragaz. Deasupra nisipului se vorpresara coji de oua zdrobite si uscate, pentru ca perusul sa aiba la dispozitie o importanta sursa de calciu.
FUNDA!
Betyyyy întreabă:
anonim_4396 întreabă: