Pisica inca locuieste la matusa mea, insa vine doar cand ii este foame si pleaca imediat.
Această scimbare de comportament nu se datorește castrării. O pisică e animal de pradă, viața ei este să se miște în teritoriu larg, și să vâneze. Declanșarea instinctelor ancestrale ale ei, nu are treabă cu castrarea.
Mersi pentru raspuns, m-am mai linistit. Nu am mai avut niciodata o pisica castrata si de aici a plecat toata ingrijorarea.
Am venit de la veterinar si operatia a decurs bine. Pisicuta pare destul de okay, inca e ametita de la anestezie dar in rest totul pare sa fie normal. Inca nu bea apa dar asta cred ca se datoreaza tot ametelii.
Eu am sterilizat pisica mea cand avea 6 luni. Nu am observat nici o schimbare de comportament dar e pisica care sta numai in casa si a fost mereu destul de bleaga.
N.am avut animale de companie, dar îmi plac la nebunie câinii. Dar totusi, nu intleeg, de ce ii castrati? Te-ai pisat pe viata lui daca-l castrezi.
Foarte urat ai foloait termenul "te-ai pisat pe viata lui"... dar ma rog. Animalele nu simt placere atunci cand se reproduc. O fac doar pentru ca e in instinctul lor. Vreau tot ce e mai bun pentru pisica mea si in niciun caz nu vreau sa ii fac vreun rau. O castrez pentru ca stau la bloc, pentru ca vecinii mei sunt oameni rai si nu suporta animalele ( m-au amenintat ca daca nu o castrez o sa ii dea mancare cu otrava, pentru ca ei nu vor "haita" de pisici in scara lor), o castrez pentru ca nu stiu cum sa o ajut la nastere ( mi-e frica de fapt sa nu pateasca ceva pentru ca pisica nu face doar un pui, poate sa faca si 6, fiecare la intervat de 10, pana la 30 de minute. Sa iti vezi pisica in chinuri cateva ore nu e deloc fain).
Asa ca inainte sa comentezi ca ma pis pe viata pisicii mele ai putea sa te gandesti ca poate nu imi permit sa tin puii si ca viata ei e mai importanta. M-ar ajuta niste sfaturi cum sa am grija de ea si ce sa ii ofer dupa operatie ca sa ii fac experienta asta mai usora, nu morala de la cineva fara experienta, care nu stie cum e sa intretii, sa cresti si sa educi animale de companie?
Animalele nu simt placere atunci cand se reproduc. Așa spui tu? Tu ce ești de simți plăcere? Coborâtă cu hârzobul din cer? Nu tot animal?
Vreau tot ce e mai bun pentru pisica mea. Stop. Când îi mutilezi corpul, îi oferi tot ce e mai bun?
nu imi permit sa tin puii. Sunt nenumărați cei ce doresc un pui de pisică, poți să îi donezi.
Te rog sa te documentezi inainte sa vorbesti prost. Daca ai asistat vreodata la doua pisici care se reproduc ai fi vazut ca urla, maraie si sasaie unul la altul. Am o imagine nu foarte frumoasa intiparita in cap cand o catelusa a ramas cu rani destul de grave deoarece a ramas "lipita" de mascul in timpul actului sexual si masculul fiind cu mult mai mare decat ea a tras-o pe strada fortand-o sa se tarasca pana nu a mai putut. Cand in final s-au despatit catelusa nici nu putea sa stea in picioare. Nu vorbesc acum doar din ce am vazut. Cauta pe internet sau unde vrei tu si vezi ce receptori au animalele si de ce creierul lor nu produce aceiasi senzatie in timpul actului sexuala precum la oameni. Imi iubesc pisica mai mult decat pe unii oameni. O duc la control lunar si am grija sa se simta mereu bine si ingrijita. Sunt la zi cu toate vaccinurile, ii cumpar tratamente speciale pentru blana, dinti si o crestere sanatoase si numai eu stiu cati bani am dat la veterinar pe controle de fiecare daca cand observam o schimbare in comportamentul ei, un apetit scazut sau o stare de rau general. As face orice pentru micuta mea felina si o iubesc ca pe un membru important al familiei mele. Daca tu crezi ca mutilarea inseamna evitarea unei sarcini la o varsta frageda, care poate avea complicatii si poate chiar sa o omore atunci ramai cu parerea ta. Dar te rog sa te documentezi inainte sa postezi raspunsuri aiurea. Atat am avut de spus. Multumesc!
Da papusa mea vie sta acum si doarme la caldura cu burtica plina fara ca macar sa realizeze ca cineva a operat-o. Dumnezeul pisicilor ar trebui sa faca ceva cu oamenii care chiar fac rau animalelor. Cei care iau pui de pisici si le arunca in fantani doar pentru propria lor distractie, cei care iau pisici si le strang de gat pana cand bietele sufletele nu mai pot sa respire si se sting in fata oamenilor diabolici, cei care dau cu pietre dupa pisica si puii ei care, ramasi in frig si fara mancare o sa plece din lumea asta in suferinta si tristete. Cum ar fi sa faci ceva in privinta asta?
Dar nu poti. Singurul lucru pe care poti sa il faci e sa comentezi ca sa pari mai inteligent. Sa iti formezi iluzia ca faci o fapta buna pentru ca imi spui mie ca imi maltratez pisica. Ca am vrut sa aiba o viata lunga si sanatoasa, departe de durerile nasterii sau de moarte in cazul in care sarcina s-ar fi complicat.
Numai Dumnezeu stie de cate ori m-am dus la adapost sa iau cainii din cartier care au fost abuzati si batuti de catre hingheri. Cata mancare am lasat afara doar ca micile sufletele sa primeasca inca o sansa de a trai. Cati pui de catei am adus acasa si cat timp mi-a luat sa caut un stapan pentru ei.
Mi-ar fi sila sa mai comentez in locul tau.