Întrebare recomandată | DunkelheitBu a întrebat:

Buna happy
Mi-a luat o pisica happy E mica, are cam 2 luni si ceva
Care sunt primele vaccinuri? (cum se numesc, la cate luni /saptamani etc se fac si ce pret au)

Multumesc anticipat

6 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Schema vaccinare si deparazitare:
-la varsta de 4-5 saptamani: deparazitare intestinala cu rapel la 2 saptamani;
-daca are si purici- Stronghold puppy la varsta de 6-8 saptamani;
-primul vaccin la varsta de 12 sapt - polivalent;
-rapel 1 la alte 2 saptamani - polivalent (+/- vaccin antigiardia, de recomandat in familiile cu copii sau persoane varstnice);
-la alte 2 saptamani al 3-lea vaccin - polivalent (+/- vaccin antigiardia, de recomandat in familiile cu copii sau persoane varstnice);
-vaccinul antirabic (obligatoriu prin lege), se poate face concomitent cu ultimul rapel sau la 2 saptamani dupa acesta;
-urmeaza vaccinul anual, la aceeasi data cu ultimul rapel.

Nu am fost cu nici o pisica de-a mea la vaccin, dar cred ca te costa pana in 150lei toatehappy

| angelicsin a răspuns:

Asta sincer poate doar un veterinar sa iti zica, nu te costa nimic sa intrebi, cat despre pret astea difera de la cabinet la cabinet.

| Razor4free a răspuns:

Anual trebuie facute vaccinurile urmatoare:
La 7-9 saptamani, 11-14 si anual anti Rinotraheita virala;
La 7-9 saptamani, 11-14 saptamani si anual Caliciviroza;
La 7-9 saptamani, 11-14 saptamani si anual Panleucopeniei feline;
La 11-14 saptamani si anual Rabie (Turbare);
Am luat din carnetul de sanatate al cainelui meu si acolo apar si vaccinurile pentru pisici.
Funda?

| FeraruAndreea a răspuns:

Du-te la un veterinar si el iti va da toate amanuntele.

| pisihabarnuare a răspuns:

Am si eu pisica si stiu... vaccinul se face la fiecare luna, nu stiu cum se numesc, imi pare rau. (sfat-nu o da cu solutii de purici sau sa ii ei zgarda de purici ca poate sa aiba urticarie pe piele, dar se poate cand atinge varsta de 6-8 luni )