| aliiluvyou a întrebat:

Mi-am luat acum 2 zile un hamster, e foarte mic si drăgălaş puppy dog eyes.Nu are astâmpăr.
Dar uneori, se bagă pe sub rumeguş.Are o căsuţă, începe să dea rumeguşul la o parte şi se bagă sub ea.Mereu stau cu ochii pe el.Îmi e frică să nu rămână odată singur acasă şi să se sufoce sub casă sau sub rumeguş.Se bagă chiar şi sub bolul cu mâncare.
Credeţi că poate păţi ceva sau e ceva normal?

Răspuns Câştigător
| Capsuinkaadulcicaa a răspuns:

Nu daraga asa fac hamsterii! am avut si eu si stii ca ei dorm ziua si noapte mananca se joaca etc...asa facea si al meu! isi facea vizuini peste tot..sub bolul cu mancare sub tuburile de joaca! stai linistita nu se sufoca! ei sub rumegus gasesc ba racoare cand le este cald sau gasesc caldura cand le este frig! mult succes! uite niste curiozitati despre hamsteri:Hamsterii sunt animale de companie foarte populare la noi in tara. Asta deoarece sunt mititei, dragalsi si usor de intretinut. Sunt animale cu o sanatate de fier si foarte putin pretentioase la mancare. Sunt raspanditi in intreaga lume, atat in mediul natural cat mai ales ca animale domestice. Cu siguranta stiti multe lucruri despre ingrijirea si hranirea acestui mic rozator, insa mai jos vom enumera cateva lucruri foarte interesante despre micutul hamster.

- Traiesc in zone foarte ostile cum ar fi deserturile asiei.

- Au fost descoperiti in cel mai vechi oras inca locuit al lumii, Aleppo (Siria).

- Domesticirea hamsterilor a inceput in 1930, cand un zoologist a luat o mama si cei 12 pui ai sai, gasiti in desert.

- Numele lor vine din nemtescul "hamstern", care inseamna "a acumula".

- Hamsterii acumuleaza mancarea in obraji, unii hamsteri pot inmagazina hrana pana la ½ din greutatea lor.

- In salbaticie sapa tunele in pamant de pana la 2-3 m.

- Vad doar in alb si negru.

- Hamsterii vad doar la 14 cm in fata lor.

- Pentru a se ghida cand ajung prin locuri necunoscute ei secreta o substanta odorizanta pe terenul strabatut care ii va ajuta sa se intoarca inapoi.

- Exista aproximativ 14 specii diferite de hamsteri, dintre care 8 sunt intalnite si ca animal de companie

- Pe durata hibernarii hamsterii coboara ritmul cardiac de la 400 de batai pe minut la doar 4.

- Sunt animale nocturne, adica pleaca in cautarea hranei doar cand se intuneca, iar ziua dorm.

- Sunt animale omnivore, pe langa semintele si vegetalele preferate, mananca si insecte, rozatoare mici, soparle.

- Cei mai mici hamsteri masoara 5cm, iar cei mai mari pot ajunge pana la 34cm. Greutatea se incadreaza in intervalul 100- 900g.

- Pot calatori pana la 10km in cautarea hranei, intr-o singura noapte.

- Hamsterii pitici sunt cei mai rapizi.

- Pot fi invatati sa raspunda la un nume.

- Dinti cresc continuu de aceea trebuie sa roada mereu.

- Asternutul din rasinoase este toxic pentru ei.

- Isi recunosc rudele.

- Perioada de gestatie este de 16 zile la hamsterul auriu.

- Sexul puilor poate fi determinat de temperatura la care este tinuta mama cand este gestanta: daca temperatura este ridicata vor fi mai multi masculi, daca este scazuta vor fi imi multe femele.

- Perioada de reproducere este din aprilie pana in octombrie, insa daca sunt tinuti in interior la caldura se pot reproduce pe toata perioada anului, chiar lunar.

- Intr-un cuib pot fi de la 4 la 12 pui.

- Un an omenesc inseamna 25 de ani pentru hamsteri.

- Traiesc 2-3 ani, chiar 4.

- Hamsterii aurii sunt animale solitare, prefera sa stea singuri intr-o cusca.

- Sunt maestri ai evadarilor si le place sa se ascunda in locuri inguste.

2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Lorena_2784 a răspuns:

Crede-ma e ceva absolut normal!
si eu am avut un hamster.si el facea la fel
ASA FAC TOTI
lor le place cel mai mult sa se ascunda sub rumegus si pentru a se incalzi iarna, si pentru a se racori vara....ciudat dar asa este!
Oricum sa nu iti faci ABSOLUT nici o problema pentru ca este ceva super normal pentru ei.happy