Am si eu perusi de aproximativ 5 ani. Momentan am doi(un mascul si o femela). Într-adevăr unii sunt cam salbatici dar asta pentru ca au nevoie de timp si mai ales de atenție. De multe ori mi se intampla sa am perioade in care nu am timp de ei si am observat ca devin salbatici si galagiosi. Ca sa te iubeasca trebuie sa te ocupi constant de el, sa ii faci curat, sa ii pui apa si mancare si mai ales sa te joci cu el. Incearca sa il lasi liber în camera(lasa-i colivia deschisa) pentru ca sa poata zbura(ca si la oameni mișcarea este foarte sanatoasa si, consider eu le prelungeste viata si ii tine activi) si joaca-te cu el pe covor sau pune-i intr-un vas mijlociu putina apa si vei observa cum se va "balaci". Incearca sa iei o bucata de paine si sa o tii in mana, in colivie si incurajeaza-l sa manance din mana ta. De asemenea poti incerca sa il scoti TU din colivie si sa il tii pe umar, si sa il poti asa prin casa pentru a se obisnui cu tine mai repede. Daca mai ai intrebari legate de perusi nu ezita sa ma intrebi. Sper ca ti-a fost de folos.
Pai cand te apropi de el se duce in cealalta parte a coliviei de oarece cum esti tu mare se teme ca ii poti face ceva rau si nu iti mai pune degetul sau de astea ca sa il mangai ca el crede ca degetul tau e mancare )
Important e ca e sanatos daca spui ca mananca.la faza cu salbaticia timpul va rezolva problema. tine-l in aceeasi camera cu tine o perioada sa se obisnuiasca cu vocea ta si cu prezenta omului. un sfat la hranire:pe langa mei da-i si paine mar si frunze de papadie. ii face bine.
Am si eu un perus! al meu e foarte jucaus. il am cam de 7 luni. Mananca cu noi. lui ii place mancarea oamenilor si gusta un pic din fiecare. La inceput a fost timid dar am inceput sa ma joc cu el si suntem buni prieteni. lasa-l aprox. o saptamana in colivie sa se acomodeze cu locul si scoate-l. pune-l pe umar, joaca-te cu el. al meu e exploratoe. iubeste pixurile si stilourile. atunci cand scriu, el vine la baza mainii mele si incearca sa vada ce e cu el de scrie. a inceput si sa isi spuna numele : RIKY. striga-l si o sa vezi ca prin comanda vocala o sa vina la tine cat mai curand
Macar al tau mai avea activitate.Eu mi-am cumparat unu acum 3 zile si pare plictisit si zici ca ii bolnav.Sta in colivie si paraca ii vine sa doarma tot timpul.Cand il scot afara ii mei vesel. Usa la colivie este deschisa tot timpul da nu iasa singur.doar intra singur.Parca in colivie ii bolnav si afara nu mai are nimica.
anonim_4396 întreabă: