Daca e cel care apare in poza este un metis(corcitura) de pechinez. E foarte simpatic. Sa-ti traiasca!
Dragă Dogyyy,
Atâta timp cât cățelul nu are pedigree (actul ce atestă apartnența la o rasă), normal că este o corcitură. Dacă părinții cățelului sunt de rasă(adică au pedigree, indiferent dacă sunt arbitrați sau nu, puiul trebuie să aibă pedigree).
M-am uitat peste poză și se vede clar că este o amestecătură de rase, nu seamănă cu niciuna din cele recunoscute de FCI.
Cățelul tău este frumușel, dar este un metis. Pentru asta, părerea mea și nu numai este să îl/o sterilizezi, pentru a nu înmulți câinii fără rasă. Nu ai de unde știi ce boli genetice au avut părinții/bunicii/strabunicii/.../ și te trezești cu surprize și se bagă bani buni în ei pentru tratamente.
Dacă e sterilizat/ă, nu se schimbă cu nimic comportamentul cățelului, nici înfățișarea.
Sper că ți-am fost de folos.
Cu drag,
niponX
Deci vrei sa spui ca acest catel trebuie sterilizat doar pentru ca nu este de rasa?! In primul rand i-am facut vaccinurile si toate cele. Vrei sa spui ca cateii de rasa sunt mai boieri fata de cateii care nu sunt de rasa? Parerea ta doar.Cainii de pe strada ar trebui sa se sterilizeze nu cei care au stapan, ai inteles?!
Trebuie sterilizat ca sa nu se mai inmulteasca fiindca nu e de rasa,nu are rost si nu ai cui sa-i dai,din asta. Un caine trebuie sa aiba anumite caracteristici, calitati, de aceea cei din canise inmultesc cainii. Daca e vaccinat nu inseamna ca e sanatos. Poate sa mosteneasca niste boli pe care le va transmite puilor, daca nu al tau, poate al celui cu care e imperecheatl. Eu am caine de rasa cu pedigree si tot si o s-o sterilizez.
După cum am zis, nu influențează cu nimic faptul că e sterilizat și cât mai are de trăit. el se va comporta la fel, numai că nu face pui. este o concepție foarte proastă legată de sterilizare. Tu știai că aceste animale au nevoie de drept de montă pentru a se înmulți? bolile genetice nu sunt cele pentru care faci vaccin. De exemplu, displazia de șold, este o boală genetică care se transmite. Poate cel cu care o/îl montezi e bolnav de așa ceva, apoi puii vor muri în chinuri sau stăpânii vor da bani buni pentru a se însănătoși. Nu sunt maii presus cei de rasă, dar cei de rasă pot să se înmulțească. Ai dreptate, inclusiv cei de pe stradă trebuie sterilizați.
Nu are cum să moară în timpul operației. acest tip de intervenție e cel mai simplu. caută un veterinar bun și totul va fi bine. operația este aprox 100 lei plus minus. nu fii ca ceilalți, informează-te. e spre binele tău și al lui. poate să îți moară dacă nu e sterilizat. intră pe animale.ro și citește mai multe, întreabă adevărații crescători dacă pe noi nu ne crezi:p, care suntem posesori de câini cu pedigree, în temă cu acest subiect
în orice caz, bucură-te de el și îți doresc să nu ai probleme cu el pe parcursul vieții lui!
Uite un material interesant, dacă nu ai răbdare să citești pe animale.ro
http://www.informatiiprofesionale.ro/......e-companie
Păi dacă nu vrei, atunci de ce îl chinui.
La masculi
- Se inlatura obiceiurile de a pleca in cautarea femelelor, fara a mai raspunde la comenzile stapanului, marcarea teritoriului prin urinare (in special cotoii), atitudinea agresiva fata de alti masculi
- Se exclude posibilitatea aparitiei tumorilor testiculare si se reduce riscul aparitiei tumorilor perianale (de origine hormonala)
- Se limiteaza afectiunile glandei prostate (infectii, tumori benigne/maligne cu repercursiuni negative directe asupra aparatului urinar)
- In timp, la motani are loc reducerea bulbului penian, care face ca riscul aparitiei blocajului uretral sa fie mai mic decat la cotoi
gândește-te pentru el.
Contrar ideilor preconcepute:
- Sterilizarea nu face un animal nefericit: nu atribuiti animalelor sentimente strict umane!
- Temperamentul cainelui castrat nu se modifica, ramanand la fel de jucaus, de prietenos si de activ
- Sterilizarea nu are ca efect ingrasarea animalului. Supraalimentarea si exercitiul fizic insuficient sunt singurele responsabile de ingrasarea unui animal castrat sanatos.
- Mitul conform caruia 'femela trebuie sa aiba cel putin un rand de pui inainte de a fi sterilizata' este total nefondat. Dimpotriva, femelele nesterilizate inainte de primul ciclu de calduri vor fi mereu expuse pericolului de a dezvolta diferite forme de cancer si alte boli specifice.
Varsta sterilizarii:
- La femele in general se recomanda ca sterilizarea sa se faca inainte de primul ciclu de calduri (in jurul varstei de 7-8 luni)
- La masculi exista pareri contradictorii in ceea ce priveste varsta optima pentru sterilizare.
Unii medici considera ca aceasta sa fie realizata dupa varsta de un an (dupa ce organele sexuale sunt complet dezvoltate si diametrul uretrei este suficient de mare pentru a nu fi obturata in cazul instalarii litiazei vezicale, in special la motani). Altii dimpotriva, recomanda sterilizarea inainte de pubertate, inainte de instalarea caracterelor sexuale secundare.
De ce recomandam sterilizarea?
Reproducerea excesiva a animalelor este una dintre cele mai mari cauze ale abandonului. Descendentii unei perechi de pisici pot atinge in 5 ani un numar de 12 680 indivizi. Foarte multi pui de pisica si caine sunt sortiti sa devina victimele frigului, foamei, bolilor si, din pacate, cruzimii unor oameni care gasesc in aceste fiinte tapi ispasitori fara aparare.
Daca lasati o pisica/catea sa fete un rand de pui, asta inseamna in medie 4 pisoi/catei. Daca acestia nu s-ar fi nascut, 4 animale abandonate ar fi avut mai multe sanse de a fi adoptate si mai putine sanse de a fi eutanasiate.
denisadr întreabă: