| andreeaoprea a întrebat:

O sa primesc maine un pisicut de 3 luni si as vrea sa stiu si eu ce vaccin ii trebuie si cat ma costa. Am fost sa intreb la veterinar si a inceput sa vorbeasca si nu s-a mai oprit pana nu mi-a zis ca ma costa 150 RON si ca ar trebui sa ii fac 3 vaccine. Chiar asa este? Nu am niciun fel de experiente cu pisicutele. Am nevoie de ajutor. Dau fundita. Mersi

Răspuns Câştigător
| MeimeiPinguinu a răspuns:

Ceau
Studiez medicina veterinara:
Eu zic sa iti alegi foarte bine medicul veterinar, mai ales ca esti la primul animalut nu stii ce si cum..Ai nevoie de un veterinar care sa stie sa explice si sa te sfatuiasca.
Nu ai spus daca vei tine pisica doar in casa sau o vei lasa si afara.
Daca insa o lasi afara va fi neaparat nevoie de vaccin antirabic..Eu cred ca nu ai fost tu prea atenta. Poate 150 ron toate cele 3 vaccine.
Daca locuiesti la apartament si vei tine pisica doar in casa acest vaccin antirabic poate fi omis.
De altfel inainte de a ii face pisicii vreun vaccin este neaparat nevoie de Deparazitare Interna si Externa..Inainte de ai face vreun vaccin o deparaziteaza intern si extern iar dupa un interval de 7-14 zile revii sa ii faci si vaccinul.
Revaccinarea se va face, apoi, la implinirea unui an de la ultimul vaccin. Atentie, unii proprietari confunda aceste termene cu data la care pisica implineste un an de viata. Pisicile adulte vor fi vaccinate o singura data pe an. Recomandarea pentru deparazitarea interna cu 7-14 zile inainte de vaccin ramane valabila si este obligatorie si pentru pisicile adulte.
Va avea nevoie de mancare adecvata..Pana la 1 an ii vei da mancare pentru pisici de Juniori, de la 1 an incepi u Mini Adult iar de la 2 ani cu Adult.
Desi tin sa te anunt ca la pisici vaccinurile nu sunt neaparat obligatorii ca la catei dar este bine pentru sanatatea lor, oricum cel antirabic macar si deparazitarile interne si externe.
De exemplu: Whiskas conversa Junior.
De altfel va avea nevoie de o Litiera unde isi va face nevoile care e in jur de 10-15 lei.Cea simpla!
Si de altfel de nisip pe care isi va face nevoile si pe care le va ingropa cu nisipul.3 kg de nisip anume e undeva la 5-6 lei. Poate gasesti si mai ieftin si cu miros de Levantica sau altceva.
Inainte de a duce pisica ai nevoie de Litiera, Nisip, 2 boluri pentru apa si mancare, lopatica si saculeti pentru cand ii cureti litiera..Litiera se curata la interval de 2-3 zile si de o perie pentru a ii lua parul mort de pe ea pentru a nu il mai lasa peste tot + niste mingiuti, soricei de jucarie, ghemotoc.
Va fi destul de energic/a si jucaus/a.S-ar putea sa se catere peste tot, si ar fi bine sa ii tai unghiile odata la 2 saptamani dar cu atentie!
www.zoomagazin.ro

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cel mai important din cate stiu eu este vacciunul de antiparaziti (nu stiu cum se cheama exact) dar mai bine mai cauta un cabinet medical si mai intreaba si acolo. daca iti spune aceleasi lucruri inseamna ca atatea vaccinuri trebuie facute

| Kriss96 a răspuns:

Daca pisica nu este scoasa afara si daca nu ai caine, nu trebuie neaparat sa-i faci vaccinurile.Pretul este corect.Deparazitarea interna este mai importanta.Si mai trebuie facuta din cand in cand, mai ales daca observi ca pisica nu mai are pofta de mancare ca de obicei, sau mananca si slabeste sau nu se mai ingrasa.

| Generalul a răspuns:

Am 6 pisici si iti pot spune ca da, pretul e destul de corect. Are nevoie obligatoriu de deparazitare interna si poate si externa plus unele vaccinuri specifice, care vor trebui repetare la 1 sau 2 ani, depinde daca il scoti afara sau nu. In cazul in care pisicul are alte probleme, e posibil sa te coste si mai mult, am luat unul de pe strada odata si a trebuit sa faca perfuzii o saptamana ca sa se faca bine.

| JulyStorm a răspuns:

Ete... fix pix! Sa faci 3 vaccine unui caine mi se pare normal. Dar daca e pisica si nu o scoti afara... fa-i doar deparazitarea interna si atat. Si tine minte ca aceasta deparazitare se face periodic, la fiecare 3 luni.

| paul55 a răspuns:

Salut da trebuie daca vrei sa fie sanatos si sa nu aiba purici si da asa este trebuie 3 vacinuri si nu te costa te costa 150 ron e prea mult maxim 10lei sau 150 lei si eu iti spun ce vacin trebuie facut, da se face evomec (se citeste aivomec) si este foarte bun.

| MrAnonymus a răspuns:

Atat costa toate vaccinurile, dar mai sunt multe chestii, trebuie luata o cutie de nisip in care vei pune nisip special cu miros de pin in care sa isi faca nevoile( pana se invata sa faca la nisip va face prin casa, ia un pic de nisip si pune-l in locul unde si-a facut nevoile si freaca putin dupa care pune-l inapoi in cutie), trebuie luata mancare speciala (iti recomand whiskas junior pana va mai creste) si ai grija cat timp va fi pui va alerga si va sari prin toata casa(de obicei are nevoie la baie sau ii este foame) si cel mai important este sa nu o mangai foarte mult pentru ca se va crede rasfatata si crede ca poate face orice si te va zgaria si musca, succes. Funda?

| MariA00 a răspuns:

•la varsta de 4-5 saptamani: deparazitare intestinala cu rapel la 2 saptamani;
•daca are si purici- Stronghold puppy la varsta de 6-8 saptamani;
•primul vaccin la varsta de 12 sapt - polivalent;
•rapel 1 la alte 2 saptamani - polivalent (+/- vaccin antigiardia, de recomandat in familiile cu copii sau persoane varstnice);
•la alte 2 saptamani al 3-lea vaccin - polivalent (+/- vaccin antigiardia, de recomandat in familiile cu copii sau persoane varstnice);
•vaccinul antirabic (obligatoriu prin lege), se poate face concomitent cu ultimul rapel sau la 2 saptamani dupa acesta;
•urmeaza vaccinul anual, la aceeasi data cu ultimul rapel.

Stai linistita, nu costa foarte mult. Sa te bucuri de pisicuta. Funda?