Bună.
Sfatul meu: cumpără o prăjitură de la cofetărie.Last time cînd incercai să fac eu o prăjitură, era să dau foc la casă;;).Dar totuşi, dacă vrei să fie făcută de mânuţele tale+tiramisu0.o,uite aici o reţetă:
http://www.teoskitchen.ro/2007/12/tiramisu.html
Am ales site-ul ăsta, deoarece are si imagini.So,dacă prăjitura nu iese ca in imagine, sau close enough. poţi merge la cofetărie, să-i iei una.
P.S:Frumos gestul! Nu credeam că mai exista copilaşi care fac bucurii parinţilor de ziua lor, si nu cer un I-pad în schimb.Bravo;)!
Sa stii ca mai e o prajitura similara cu cea de tiramisu dar se face cu fanta si branza + aluatul si ingredientele pe care ti le spune reteta. Cauta pe gustos.ro
Buna! e foarte frumos ca vrei sa-i faci o prijitura tiramisu tatalui tau insa, eu cred ca e putin mai complicata de facut si ai ocazia sa nu iti iasa asa cum crezi tu.In schimb ii poti face un tort e foarte usor de facut.Cumperi un blat de tort(la supermarket costa in jur de 6 lei) cumperi si creme pentru tort de la doctor Oetker alea sunt cele mai bune(pe pliculetele de crema scrie si cum se fac-ai nevoie de lapte 250ml crema 2 liguri de zahar le bati cu mixerul 3 minute si gata). Apoi ornezi si gata tortul plus ca iese si foarte bun si cu siguranta nu dai gresi.Bafta!
Uita-te pe aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/tiramisu-27.html
Mai jos mai sunt si alfel de tiramisu.
Succes!
Ingrediente reteta Tiramisu cu crema mascarpone:
500 g mascarpone
250 ml espresso sau cafea tare
3 linguri zahar pudra
3 oua
o lingura cacao
3 lingurite amaretto sau o lingurita esenta migdale
Modul de preparare a retetei:
Pentru a obtine aspectul atat de familiar din cofetarie, prajitura tiramisu va trebui sa incapa la fix intr-o tava. Astfel va avea sustinere laterala si vom elimina riscul curgerii cremei mascarpone. 400 g de piscoturi inseamna 48 piscoturi, din care eu am folosit fix 40 - tiramisu a fost asamblat intr-o tava cu dimensiunea 20x30 cm.
Pentru crema mascarpone folosita la tiramisu va trebui sa scoatem din timp de la frigider toate ingredientele necesare, deoarece acestea vor trebui sa fie la temperatura camerei. De asemenea, un amanunt important in prepararea retetei de tiramisu este utilizarea unei cafele foarte tari. Chiar daca unii vor considera ca este un fel de pleonasm, am intitulat aceasta reteta "Tiramisu cu mascarpone" deoarece am vazut ca pe internet exista foarte multe retete de tiramisu fara mascarpone.
Spargem cele trei oua si separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un vas, adaugam trei linguri de zahar pudra si le amestecam pana cand acestea isi schimba consistenta si culoarea. Peste compozitia obtinuta adaugam 500 g mascarpone (doua cutii) si continuam sa amestecam cu mixerul pana cand crema se leaga. In cazul in care nu avem lichior amaretto la indemana, adaugam in crema pentru tiramisu o lingurita cu esenta de migdale.
Batem spuma tare albusurile, dupa care turnam peste ele crema mascarpone si amestecam incetisor, de jos in sus, pentru a nu se lasa prea mult albusurile (este total nerecomandata utilizarea mixerului!). Apoi introducem crema pentru tiramisu in frigider si o lasam acolo pana cand terminam de pregatit primul strat de piscoturi. Trecem rapid prin cafea ambele parti ale fiecarui piscot - piscoturile pentru tiramisu nu ar trebui sa fie imbibate cu cafea, ci doar umezite putin (in caz contrar, ne vom alege cu un tiramisu "flescait").
Cafeaua pentru tiramisu trebuie sa fie neindulcita, neaparat rece si amestecata cu trei lingurite de amaretto (caz in care, evident, nu mai este necesara esenta de migdale in crema). Asezam in tava primul strat de piscoturi (acoperind cu bucatele mici spatiile goale, exact cum se vede in fotografiile retetei) peste care intindem jumatate din crema mascarpone. Asezam deasupra un al doilea strat de piscoturi si apoi peste acesta turnam restul de crema mascarpone. Prajitura tiramisu se pudreaza cu o lingura de cacao si se poate servi dupa ce a fost tinuta la frigider macar o ora. Nu este important, dar ca un mic pont: am observat ca tiramisu este mult mai aspectuos daca se pudreaza cu cacao chiar inainte de a fi servit.
789456123 întreabă:
Allyson196 întreabă:
Ane758 întreabă: