| locoangel a întrebat:

Bunahappy. Pisica mea e gestanta si se simte rau. Ce simptome sunt daca aceasta trebuie sa fete?

Răspuns Câştigător
| LeMousiqe a răspuns:

Bună!
Dacă e bolnavă și nu e în calduri, trebuie să o duci la veterinar neapărat.O să își revină, dar du-o repede, că așa aveam și eu un câine la care nu l-am vaccinat într-o lună, era pechinez imperial;(.
Și dacă este in căludri (să fete) :
Daca ati adoptat o pisica si este prima oara cand aveti una si, bineinteles, daca nu ati sterilizat-o, la un moment dat va intra in calduri. Unele pisici pot intra in calduri si la 4-5 luni, asa ca niciodata nu este prea devreme sa va pregatiti pentru aceasta situatie. Denumirea populara de "calduri" este data acelor schimbari de comportament ale pisicii care demonstreaza disponibilitatea ei de a accepta un mascul pentru imperechere si care se manifesta inainte de inceperea ciclului estral.


Daca pisica dumneavoastra nesterilizata nu a intrat inca in calduri si nu stiti la ce sa va asteptati, prezentam mai jos o serie de semne prevestitoare si care marcheaza clar perioada dificila a "caldurilor".

Imediat inainte de inceperea perioadei de "calduri", pisica va deveni mult mai afectuoasa, mai calda si prietenoasa cu stapanii si chiar cu persoanele aflate in vizita; o pisica care in general evita sa fie mangaiata de persoane straine se va lasa atinsa fara sa faca mofturi si chiar va insista in a primi mangaierile tuturos celor din preajma. In lipsa mangaierilor, isi va freca intai capul, apoi intreg corpul, de mobilier sau de picioarele persoanelor "vizate".


In zilele urmatoare, pisica va incepe sa miaune specific, cu modulatii si tremolouri puternice; aceste "chemari" adresate oricarui motan in trecere prin zona vor continua zile in sir (in functie de pisica) sau pana cand se imperecheaza. Mieunatul pisicii in calduri poate scoate din minti si pe cel mai rabdator stapan iar, daca stati la bloc, s-ar putea sa va certati si cu vecinii, mai ales ca pisicile sunt mai active noaptea si vor mieuna mai tare. Daca nu sunteti pregatit/a sa faceti fata acestor manifestari vocale intre de doua si de doisprezece ori pe an (in functie de pisica) si pentru a evita certurile posibile cu vecinii, este recomandabil sa sterilizati pisica.


Cand organismul este pregatit de imperechere, pisica va adopta o pozitie specifica, numita "lordoza", cu capul indreptat catre sol, burta aproape lipita de pamant si partea din spate a corpului ridicata astfel incat zona genitala sa fie cat mai expusa; de asemenea, coada se ridica si se pozitioneaza in lateral, intr-un fel in care nu se poate pozitiona in perioadele "normale", ci numai atunci cand este "in calduri". Aceasta postura este insotita de miscari ritmice ale picioarelor din spate, ca si cum pisica ar "dansa pe loc" si de mieunaturi "dulci".


Unele pisici "marcheaza" ca motanii, pulverizand un lichid cu miros puternic pe suprafete verticale – desi aceasta manifestare este destul de rara, este foarte neplacuta in cazul in care se intampla, pentru ca mirosul este foarte puternic si zona trebuie spalata si dezodorizata foarte bine si repetat. Cand o pisica se pregateste sa "marcheze" un perete sau un obiect de mobilier, se va aseza cu spatele catre acesta, in pozitia de imperechere descrisa mai sus si isi va ridica coada; in momentul in care pulverizeaza lichidul, coada va tremura ritmic.


Daca imperecherea nu se produce, o pisica nesterilizata va reintra periodic in calduri; unele pisici reintra in calduri dupa sase luni de la data ultimului estru, altele la cateva saptamani dupa acesta. Daca aveti o pisica nesterilizata care intra in calduri o data la cateva saptamani, cea mai buna solutie si pentru ea si pentru dumneavoastra este sterilizarea, mai ales ca pisicile in calduri, pe langa manifestarile zgomotoase si "gesturile" insistente, mananca foarte putin sau chiar deloc. De asemenea, o pisica ale carei cicluri estrale sunt atat de scurte si care nu se imperecheaza poate sa aiba diverse probleme de sanatate generate de lipsa sarcinilor: lactatii false, mastite (inflamatii ale mamelelor), piometru (acumulare de puroi in uter), tulburari psihice (gestatii false, stress care genereaza caderi masive ale parului etc).


Unii medici recomanda administrarea de hormoni care reduc sau stopeaza caldurile; altii insa sunt de parere ca aceste pilule cresc riscul aparitiei chisturilor ovariene si al unor tulburari hormonale. Recomandarea noastra este evitarea acestor tratamente hormonale in favoarea sterilizarii, bineinteles in cazul in care nu intentionati ca pisica dumneavoastra sa faca pui, caz in care trebuie sa "aveti pregatit" din timp un mascul compatibil atat ca rasă cat si ca… experientă.
Sursa:http://www.animalutze.com/articole/recunoastere-calduri-pisi.php
Baftă! Multă sănătate pisici!

| BlackRaven45 a răspuns (pentru LeMousiqe):

Si pe mine m-ai ajutat ca de la o vreme pisica lua pozitia aia pe nume,, lordoza`` din care am citit mai sus si nu stiam de ce.
Acum mi-am dat seama. Mersi! happy :*

6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Era bine dacă o vedea un veterinar, să primești niște informații.
Pa, pa.

| LeMousiqe a răspuns:

Bună!
Mulțumesc de fundă!
Te pup!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Trebuie mers cu ea până la veterinar să vezi ce are.
Te pup!

| FlooPp a răspuns:

1.Este mai retrasa si nu mai are chef de nimic.
2. Nu prea mai mananca
3.Incearca sa se departeze de oameni pentru a fi singura cand va da nastere puilor. Bafta! big grin

| Ciuuuffii a răspuns:

Pai de obicei este foarte agitata si isi cauta un loc unde sa fete. FUNDA? happy