| DeliciOaSaTaa a întrebat:

buna! pisicuta mea are puisori in burta si vreau sa stiu cat sta cu ei in burtica acelasi lucru este si pentru cateluse vreau sa stiu inca nu sunt sigura de raspunsurile pe care mi le-ati da dar vreau cat mai multe si cat de repede posibil, va pooop... va bex va rog multe rasp pup dau funda aceluia careare cel mai convingator si frumos raspuns si mai afirmat pooop va bex pa pa...kisskiss:X:X:X

Răspuns Câştigător
| Serendipity17 a răspuns:

La pisici durata cat stau puisorii in burta este de :

63 - 65 de zile

iar la caine de 57-63 de zile.

Sa stii ca este corect ce ti-am zis smug am citit din cartenul catelusei mele :X carnetul de catel mare happy

6 răspunsuri:
| sufletzel a răspuns:

Gestatia dureaza la pisica intre 61 si 69 de zile, media fiind de 65 de zile. Dupa aproximativ 20-30 de zile de la monta se pot vedea primele semne ale gestatiei : pisicile devin mai apatice si mai retrase, mameloanele se rotunjesc si se cooreaza in rosu.
Dupa 50 de zile se pot palpa fetusii, iar daca acestia sunt peste 4, abdomenul capata o forma rotunda. In ultima parte a sarcinii, pisica are nevoie de multa afectiune, are o stare de agitatie si este foarte atasata de stapan. Funda?

| amanda33 a răspuns:

In medie 2 luni pentru pisica si pana la 4 luni la caine, in functie de talia animalului. Ti-o spune veterinarul aici de fata. Si apropo nu ai citit regulile siteului? Din respect pentru ceilalti, data viitoare te rog sa nu mai scrii cu " va bex" si alte chestii. Atentie si la emoticoane.

Răspuns utilizator avertizat
| blue_9062 a răspuns:

Perioada de gestatie la pisici variaza de la 57 la 69 de zile, in medie gestatia dureaza cam 9 saptamani, e mult mai usor de tinut minte – ve ganditi ca la oameni dureaza 9 luni si la pisici tot 9, dar saptamani.

Numarul puilor pe care ii va naste variaza si el in functie de varsta pisicii, de la 1 la 8 pisoi; daca sunteti foarte curiosi si vreti sa stiti exact cu cati memebri se va inmulti familia dumneavoastra, in a doua jumatate a paerioadei de gestatie medicul veterinar va va putea lamuri asupra acestui aspect. Sunt doua metode prin care se poate afla numarul viitorilor pui: numararea lor prin palparea abdomenului sau controlul cu ultrasunete (ecografie).
http://www.animalutze.com/articole/nastere-pisica.php
Iar perioada de gestatie la caini dureaza ~63 de zile

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In mod normal, gestatia unei cateluse este cuprinsa intre 56-63 zile.Adica in jur de 2 luni.Pe tot parcursul gestatiei, mama nu trebuie lovita deloc(nici daca face cea mai mare boacana), fiind ca pot aparea complicatii la nastere, pui morti, o mama prost dispusa.Este bine ca catelusa sa depaseasca varsta de un an si 6 luni(dupa un an si 6 luni, catelusa nu va creste, iar daca va fi imperecheata inainte de "termen", va ramane cam asa cum e, caun pui de 1 an).

| misskitty a răspuns:

3 luni e perioada de gestatie si la ciini si la pisici.mai convingator si mai frumos nu am cum s-o spun.