Pisicile, tocmai sunt mult prea inteligente, intr-un fel anume, crede-ma incerc de un an sa imi dresez pisica, nu merge, o mai exista pisici minune, am incercat cu gustari, dar degeaba... e prea smenchera ) nu vrea, e prea alintata, nu stiu, bafta
Buna.
Dresarea unei feline presupune multă răbdare, înţelegere şi o pungă mare de gustări delicioase pentru pisici. Dacă pisoiul tău nu vine într-un suflet atunci când îl strigi nu înseamnă că are un comportament neadecvat, ci doar că nu a fost suficient de motivată să vină. Pentru a-i capta atenţia, este posibil să fie nevoie de ceva mai mult decât un dulce "pis, pis". Întrucât pisicile fac doar ceea ce le place şi doar ceea ce este în interesul lor, pentru a putea dresa o felină să facă ceva ce vrei tu, sunt necesare gustări yummy care să-i trezească interesul.
Ce faci când "pis, pis" nu funcţionează?
Începe dresarea când vezi că pisoiul stă lângă tine şi este într-o stare de mulţumire. Îţi dai seama dacă felina ta este mulţumită dacă vine să se aşeze la tine în braţe şi începe să toarcă. Odată aşezată, mângâi-o în locurile unde ştii că-i place cel mai tare (sub bărbie, între urechi, pe burtică) în timp ce-i rosteşti numele pe un ton prietenos. Încearcă să repeţi gestul de câteva ori pe zi. Astfel, felina va învăţa să asocieze placerea pe care o simte în timpul mângâiatului cu numele ei.
După câteva zile, încearcă să-i strigi numele în timpul mângâierii. Dacă întoarce capul să se uite la tine, oferă-i o gustare. Văzând că primeşte gustări atunci când răspunde la nume, pisica ta va fi din ce în ce mai atentă, pentru a auzi atunci când este strigată.
Pe măsură ce timpul trece şi felina ta este tot mai obişnuită cu numele ei, încearcă o strigi în momentele când nu este lângă tine. Dacă o vezi că stă în pătuţul ei, sau în locul ei preferat din casă, strig-o pe nume. Dacă doar se uită la tine, mângâi-o în locurile preferate. Însă dacă se ridică şi vine la tine, oferă-i o recompensă. Astfel ea va învăţa că trebuie să vină la tine atunci când este strigată.
Acum că pisica ta a învăţat ce avantaje are dacă răspunde când este strigată, încearcă să o chemi când este mai departe de tine, sau într-o altă cameră. Astfel ea va învăţa să vină chiar dacă în momenul acela dormea. Nu uita să o recompensezi cu mângâieri şi gustări dacă vine.
Sfat
Nu folosi numele pisicii pe un ton iritat atunci când aceasta este obraznică, pentru a încerca să opreşti comportamentul nedorit. Strigând-o într-o astfel de situaţie o învăţi să fugă când își aude numele. Foloseşte sintagme precum "Nu-ivoie! sau Nu!" în schimb, sau un pulverizator cu apă, astfel încât ea să nu asocieze numele ei cu situaţiile în care a dat de belea.
Mai multe gasesti aici : http://pisicata.ro/dresajul-pisicilor
Sper ca ti-am fost de folos.
Bafta!
Deniissel întreabă: