| paulici09 a întrebat:

Pisicuta mea sta toata ziua in pat! Nu face nimic si cand ii arunc jucaria nici nu se uita la ea! Nici nu mai mananca asa mult, nici nu mai miauna des. Ce sa ma fac?

Răspuns Câştigător
| SnowyLeopard a răspuns:

Animalele, au si ele, la fel ca oamenii, pofte, nevoi si probleme. In primul rand gandeste-te daca tu sau alt membru al familiei tale petrece suficient timp pe zi cu pisicuta. Acum este luna martie, care, si pentru oameni, cauzeaza, adesea, probleme. Poate este racita, deoarece iarna microbii sunt, sa zic asa, "inghetati", dar o data ce prind sa se dezghete, apar problemele, mai ales daca asta se petrece prea brusc. O poti duce la veterinar, pentru orice eventualitate. Desigur, poate este peste greutatea normala si s-a lenevit, deoarece nu a mai avut timp de miscare. Mai exista optiunea si sa fie putin adormita sau distrasa, asa ca poti incerca si un dus rece, dar dupa iti recomand sa incerci sa ii usti blanita, deoarece primavara nu s-a stabiliat inca.Inainte de a trage concluzii pripite, gandeste-te de cat timp a avut aceasta stare, si asa, probabil iti vei da seama ce a si cauzat-o. In ultimul rand, daca are o greutate normala si schimbarea s-a petrecut de putin timp (adica nu peste o luna) si nu este bolnava, indicat ar fi sa o duci la o monta, deoarece acum ar fi sezonul. A duce un animal la monta inseamna a-ti duce pisicuta sa se imperecheze cu un motanel. Eu una nu prea cred ca aceasta este cauza, deoarece dacaa r fi avut aceste "pofte" ar fi fos tmai activa si ar iesi frecvent afara, pentru a cauta o asemenea oportunitate. Desigur...s-ar mai putea pune si problema ca a facut deja acest pas, si ca este gestanta. Daca vezi ca burtica ii se mareste, dar nu din cauza mancarii excesive, lenii, lipsei de miscare sau ceva asemanator, probabil ca va urma sa fete. Cel mai bine ar fi sa ceri parerea unui veterinar, pentru orice eventualitate si ca sa te asiguri.

10 răspunsuri:
| negru30 a răspuns:

Ia-o in brate - mangai-o - vorbeste cu ea - o sa-si revina

| felicia1998 a răspuns:

Ar fi bine sa iesiti mai des pe afara ar putea fi si problema unei supra ''domesticiri'' asa ca scoate-o mai des pe afara. Cand va aparea prina iarba scoate-o la pascut e o sursa buna de vitamine pentru toate pisicile.

| AndreeaDeea14 a răspuns:

Ar putea fi bolnava sau ar trebui dusa la montahappy

| alabalaportocala2011 a răspuns:

Mergi cu ea la medicul veterinar

| seby4music a răspuns:

E lenesa sau nu se simte bine.mai invioreaz-o putin adui un motanel ceva un dus cu apa rece. daca nu merge du-te cu ea la veterinar sa iti spuna daca are ceva doamne fereste big grin

| iRaul a răspuns:

Bag-o in masina de spalat...
Glumesc, incearca sa-i dai niste vitamine pentru pisicute, ar trebui sa iis recapete putin energia, daca nu au efect, inseamna ca ori e prea lenesa, ori are ceva.happy

| япончик a răspuns:

Salut, problema e ca in calendar scrie luna martie, in aceasta perioada cu ei nu stiu precis dar ceva se intimpla, stiu ca devin agresivi, ar putea omori si un catel cit de agresivi devin altii, deci in aceasta luna ei se imperecheaza, daca e grav tare, ar trebui sa o duci la veterinar sai dee un antibiot pentru ai scade pofta, de sex cum se spune

| япончик a răspuns:

De unde gasesc exercitii de antrenat neuronii

| nikbad4u a răspuns:

La medic cel mai bine cati zice sigur daca are ceva nu-i bine sa astepti sa spuna alti du-o la medic

| SweetGirlly a răspuns:

Inseamna ca este foarte suparata! Gandeste-te ce s-a intamplat inainte ca ea sa se comporte asa si poate iti dai seama ce are. Se poate sa se simta singura iar in acest caz ori trebuie sa petreci mai mult timp cu ea ori sa ii iei un partener. Daca nici asa nu merge du-o la veterinar e bolnava!