anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa incep cu inceputul catelusa mea are 1an si 4 luni, sterilizata si este un metis de pechinez cu teckel.Ma ingrijoreaza faptul ca ia in greutate, are aprox 9 kg. O hranesc cu Belcando light, alearga pe afara dar tot nu vad rezultate. Ce sa fac? Nu vreau sa mai ia in greutate.

Răspuns Câştigător
| Ramona000 a răspuns:

Ai incercat cateva diete minune pana acum, ai petrecut zeci de ore la sala de fitness, ai citit atenta informatiile de pe ambalajele alimentelor consumate.

Insa te-ai uitat putin mai atent la cainele tau? Nu-i asa ca arata ca un carnacior? Pe el cine il ajuta? Cine ii face un program riguros de slabire si tonifiere? Cum cine? Chiar tu!

Si vei incepe chiar de azi. Caci si cainele tau poate arata bine, se poate simti bine si poate alerga prin parc fara sa se aseze pe burta la fiecare 5 minute, cu limba scoasa de un cot.

Nu este greu, ai sa vezi. Urmeaza doar sfaturile noastre si vei avea un caine mai suplu. Si mai sanatos.

1. Micsoreaza portiile.
Ai observat cat de mult mananca, la fiecare masa, cainele tau? Tu poate traiesti cu impresia ca facand multa miscare are si nevoie de multa mancare, insa stai putin si reflecteaza. Adevarul este departe.

Un caine de marime medie (15-30 kg) are nevoie de doar 300 grame de hrana uscata pe zi, impartita in doua mese, una dimineata si una dupa amiaza. Atat. Din cele 300 de grame isi ia toate nutrimentele necesare unei zile de activitati. Fie ele si intense.

Iar daca scuza ta este ca nu stii cata mancare incape in castronul sau mare, nu tine. Pune intr-un recipient 300 grame de hrana uscata, imparte-o in doua portii si cu acel recipient vei putea masura zilnic portia cainelui.

2. Alearga, cutule, alearga.
In loc sa iti duci cainele in gradina din fata blocului si sa stai acolo cu el 15 minute sa se invarta de colo-colo, mai bine fa o plimbare pana la cel mai apropiat parc si ofera-i o repriza de alergatura, tot de 15 minute.

El va da jos putin din sunculita de pe spate, tu din cea...de unde ai in plus. Plus ca amandoi veti socializa. El cu catelusele din jur, tu cu stapanii lor grijulii!

3. Hai sa ne jucam, vrei?
Ia fa-i invitatia asta caineleui tau, tinand un mana un disc de Frisbee sau o minge de tenis de camp. Nu-i asa ca in secunda 2 l-ai transformat intr-un arc tremurand din toate incheieturile de nerabdare?

Cainilor le place sa se joace. Indiferent ca este vorba de smotoceala voastra zilnica prin casa, de alergatul dupa papucul tau, de "tinutul trenei" halatului de baie cu dintii sau de o portie de Frisbee, cainele tau poate face miscare prin joc.

Si automat da jos kilograme, acumuleaza energie si isi tonifiaza organismul. Asta vrei, nu?

4. Adu-mi jucaria, repede!
Chiar daca patrupedul tau nu este un talent innascut la joaca de-a Frisbee, tot are tendinta de a aduce inapoi diverse lucruri pe care i le arunci. Sau macar sa o ia la fuga dupa ce ii arunci, e si asta un inceput.

Invata-l sa iti aduca diverse lucruri pe care i le arunci, fie in casa, fie afara, in parc. Eu pe a mea catelusa am obisnuit-o chiar sa imi aduca papucii, uitati in diverse colturi ale casei. Este doar o alta etapa a "adusului", insa se invata repede si ea, ai sa vezi!

5. Fitness pe doua roti.
Chiar daca esti o iubitoare a vehiculelor pe 4 roti, fa din cand in cand cate o concesie, pentru catelul tau. Si coboara din pod vechea bicicleta sau rolele, pune-i zgarda cutului si faceti o vizita in parc.

Este extrem de amuzant ca tu sa fii pe role, iar catelul sa alerge si el odata cu tine, tinut de lesa. Isi poate lua chiar rolul in serios si sa alerge in fata ta, formand amandoi o trasura inedita care va va transforma imediat in vedete incontestabile
Cum il poti ajuta pe caine sa slabeasca

animale.acasa.ro › Animale › Caini
Cum poti sa iti ajuti cainele obez sa slabeasca | Pets

www.euforia.tv/.../cum-poti-sa-iti-ajuti-cainele-obez-sa-slabeasca
Cainele tau este gras? Afla cum il poti ajuta sa slabeasca | Antena 1

www.a1.ro/.../cainele-tau-este-gras-afla-cum-il-poti-ajuta-sa-slabeasca
funda?

| Cookie2275 a răspuns (pentru Ramona000):

Mersi mult de ajutor.

2 răspunsuri:
| Ramona000 a răspuns:

Cuplacere