Ceau
Felicitari!
Studiez medicina veterinara:
Ca sa inveti un caine sa faca anumite trucuri, gesturi etc va dura o perioada de timp, sa zicem: o saptamana (daca exersezi cu el in fiecare zi cate o ora-doua)
Un caine va fi mai activ si mai fericit daca il dresezi in aer liber. L-ai putea duce in parc sau undeva mai retras unde nu intra in contact cu multi caini si oameni deoarece ii va distrage atentia.
Cand te duci cu el asigurate ca ai la tine o punguta cu: biscuiti, carne fiarta, hrana uscata pentru caini etc.
Cand ai ajuns la locul in care doresti sa il inveti il pui in fata ta, repeti cuvantul sezi, pui mainile la el pe spate langa fundulet si impingi sa se puna pup dupa care stai dreapta si ii dai recompensa ( nu uita s repeti cuvantul SEZI )
Si vei face la fel si cu Culcat doar ca atunci il intinzi pe jos (nu uita sa-i dai recompensa si sa-l feliciti)
Dupa un anumit timp el va invata si nu va mai necesita de recompensa. Te sfatuiesc sa-l mai lasi 3-4 zile asa lejer sa se acomodeze cu casa, cu tine iar apoi il dresezi.
Nu uita sa-l duci la veterinar pentru vaccinuri.
Succes si o zi placuta!
Buna! Am vazut ca studiezi medicina veterinara, imi poti da adresa ta de mess intr-un mesaj privat.
Am avut odata nevoie urgenta de un veterinar, si n-am avut la cine apela, problema asta aproape m-a costat viata catelusei mele, am unele probleme cu catei mei, si mi-ar prinde sa vorbesc cu un veterinar!
Te rog!
Sigur ca da, ti-am trimis mesaj cu id-ul.
Buna! Iti multumesc foarte mult de raspuns, chiar maine am sa incep sa il dresez! Dar te rog sa imi dai adresa ta de mess in caz ca am probleme cu el, as vrea niste sfaturi, te rog!
Cu multa placere, ti-am trimis mesaj cu id-ul meu.
O zi placuta iti doresc!
Uite aici cateva exercitii, iti sunt explicate cum sa le pui in practica http://animaledecompanie.info/......caine.html si mai au cateva pagini referitoare la ele, pe mine m-au ajutat foarte mult
Cauta aici http://www.cainiutilitari.ro/ e foarte interesant, tot ce iti trebuie
Buna eu la catelusa mea ai luam mereu labuta in mana si ai ziceam labuta, labuta si tot asa si sa invatat cand zic labuta mi-o da in mana
Pai uite ca sa nu isi faca nevoile in casa poti face asa
Urmareste comportamentul catelului afara in timp ce sa pregateste sa isi faca nevoiele, astfel incat sa poti detecta semnele de avertizare si a le intercepta in interior.
Petrece cat mai timp posibil afara cand este vreme frumoasa; astfel catelusul tau sa poate dezvolta preferinta pentru a-si face nevoiele in aer liber. Il poti ajuta sa isi dezvolte o simpatie pentru suprafete cum ar fi pamantul si pietrisul daca il duci afara dupa ce mananca sau imediat ce se trezeste.
Cand consideri ca a venit vremea mergi direct in zona predestinata si nu pleca pana cand catelul nu-si face nevoile.
Scoate catelul afara oricand devine agitat in timpul noptii si asteapta pana cand isi face nevoile.
Umple o cutiuta cu nisip si las-o pe timp de noapte, pentru a nu fi nevoita sa te trezesti la fiecare cateva ore pentru a-l duce afara. Daca doresti sa-l duci afara pune ceasul sa sune in caz ca dormi prea profund si nu observi cand catelul tau devine agitat.
Scoate catelul la plimbare dimineata, la prima ora.
Fii consecventa cu dresajul. Daca intampini probleme nu ezita sa consulti un dresor.
Recompenseaza-ti ti catelul si lauda-l de fiecare data cand isi face nevoile afara.
Nu uita ca pedepsele pentru nevoile facute in casa vor face ca patrupedul tau sa nu isi faca "treburile" cand esti prin zona (chiar si atunci cand esti in aer liber), dar nu il vor opri sa isi faca nevoile in interior cand nu esti prin zona. Daca prinzi catelul in fapt spune "NU" ferm si du-l afara. Evita sa-i transmiti catelului ca este gresit sa-si faca nevoile. Nu il baga cu nasul in mizerie si nu il lovi cu ziarul.
Anonim0030 întreabă:
Ane758 întreabă: