| JustArmy a întrebat:

Am 4 hamsteri, 2 albi si 2 maronii. Cei albi au facut 7 pui ieri si astazi cand m-am uitat la ei mai erau decat 3 pui. Cred ca i-au mancat pentru ca nu i-am gasit in cusca. Stiu sigur ca cei albi sunt pereche si au mai facut o data un pui dar a disparut si acela. Celalalt hamster este mama lor si mai este unul mai mic adus de cineva. Care credeti ca este cauza pentru care au acest comportament fata de puii lor? Ce ar trebui sa fac ca sa nu se mai intample asta? Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| ZOZOKid a răspuns:

Chiar mama este cea care isi mananca puii. Nu prea ai cum sa previi acest comportament. Mama mananca puii din diverse motive : ori nu este capabila sa-i ingrijeasca, ori ii mananca pe cei mai slabi cu mai putine sanse de supravietuire ori pe cei bolnavi care ar putea fi vazut ca o amenintare la adresa celorlalti pui sanatosi.Sau pur si simplu nu-i vrea. Totul face parte din lupta pentru supravietuire si mama isi inca din cuib puii ca cel puternic il mananca pe cel slab. Si eu am avut hamsteri care au facut pui. Si tin minte ca din 5 pui, 3 crescusera mari si 2 ramasesera mai mici. Si atunci mama i-a luat pe aia mai mici si i-a mancat impreuna cu fratii cei mari. Sfat : cand mai face pui, incearca sa o lasi doar pe mama si pe pui singuri in cusca si pe ceilalti muta-i in alta parte. Si aceea mai pot manifeste canibalism.

9 răspunsuri:
| adi_9709 a răspuns:

Tu sti ca dupe ce naste femela nu trebuie sa o ti in aceeasi cusca cu un mascul?

| Gesara a răspuns:

Pai cred ca nu le dai destula mancarte, un prieten de-al meu are si el hamsteri dar nu i s-a intamplat asa ceva sau poate ca ar trebui sa ii separi un pic la inceput pe, parinti de pui dar asa nu stiu daca ar murii sau nu pui habar nu am (dar esti sigur/a ca nu stunt acolo poate ca sunt pe sub rumegus?

| Sp3edy a răspuns:

Pai la animale nu prea ai ce sa le faci daca ai ghinion sa ai din astea si eu am avut la fel asta e viata nu poti schimba comportamentu unui animal ca nu e atat de complex ca omul.

| lotus21 a răspuns:

(doamne ce nesimtit ala anterior) am si eu 5 hamsteri si da sia mancat pui ori ca tu iai atins ori ca ia atins alti hamsteri daca ai pus mana pe ei sa nu mai pui o saptamana prieteni?

| peste2009 a răspuns:

Sa schimbi mai intai unul dintre ei...

| bogo93 a răspuns:

At trebui sa le mai cumperi o cusca si sa-i muti pe cei albi...

| TaciSiNuTeMaiUitaLaNume a răspuns:

Cred ca pute a soareci acolorolling on the floor)

| GirlOfDeath a răspuns:

Asa fac si pestiihappy Nu prea le poti schimba comportamentul. Cel mai bine este sa-i separii unii de altii cel putin pana mai cresc puii.

| Blond007 a răspuns:

Vindei