| Animeforlifee9921 a întrebat:

Buna seara. Am nevoie de toate denumirile miscarilor de balet si ce presupun, sau doar cateva daca nu le stiti pe toate. Sunt la balet si profesorii ma mai intreaba cum se numesc unele miscari, dar eu nu prea le stiu, avand in vedere ca merg doar o data pe saptamana, o sa le invat mai greu si de asta scriu aici ca sa le invat mai repede. Nu stiu daca am pus la categoria corecta.

Răspuns Câştigător
| ElaIliesi a răspuns:

Acestea sunt cele mai populare mișcări de balet și o scurtă descriere a fiecăreia:

Plie - o mișcare de îndoire a genunchilor în care dansatorul coboară călcâiele pe podea și își ține spatele drept.

Tendu - o mișcare în care dansatorul își întinde piciorul în față sau în spate fără să îl ridice de pe podea, menținând o poziție corectă a trunchiului.

Ronde de jambe - o mișcare circulară a piciorului, care poate fi făcută pe podea sau în aer.

Adagio - o secțiune lentă a unei coregrafii de balet, care își propune să demonstreze controlul, forța și echilibrul dansatorului.

Allegro - o secțiune rapidă a unei coregrafii de balet, care poate fi plină de sarituri și alte mișcări rapide.

Pirouette - o rotație rapidă a dansatorului pe vârful piciorului, cu un braț întins într-o direcție și celălalt braț ridicat în sus.

Grand jeté - o săritură lungă și puternică, în care dansatorul își întinde picioarele într-un salt impresionant.

Fouetté - o rotație rapidă a dansatorului pe vârful unui picior, în timp ce celălalt picior execută o serie de întinderi și înfășurări.

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat