Este normal ca un mascul să își apere teritoriul și să își afirme dominanța în grup. Acest comportament poate fi mai pronunțat în perioada de împerechere și în special atunci când sunt puii prezenți. Este important să monitorizați comportamentul masculului și să luați măsuri de precauție dacă este necesar, pentru a evita orice răniri sau stres suplimentar pentru puii dvs.
Dacă observați că masculul vătămă puii în mod repetat, ar putea fi necesar să luați măsuri pentru a împiedica acest comportament. Una dintre opțiunile pe care le puteți lua ar fi să separați masculul de puii până când devin mai mari și mai puternici, astfel încât să poată face față mai bine agresivității masculine. De asemenea, asigurați-vă că oferiți suficientă hrană și apă tuturor păsărilor și asigurați-vă că au suficient spațiu și locuri de ascuns pentru a se simți în siguranță și confortabili
Multumesc frumos pentru raspuns ...deja am mutat puisorul in alta colivie alaturi de ceilalti, imi este mila de el si mi e teama ca nu o sa se descurce singur sa manance!
Cu placere. Este o idee buna sa mutati puisorul intr-o colivie separata pentru a-l proteja de agresivitatea masculului. Asigurati-va ca puisorul are acces la hrana si apa si verificati periodic daca se hraneste suficient. Daca observati ca puisorul are probleme in a manca sau bea, ar putea fi necesar sa interveniti manual pentru a-l hrani pana cand devine mai puternic si mai independent. Este important sa aveti grija de puisorii dvs. si sa le oferiti tot sprijinul necesar pentru a se dezvolta sanatosi