| Giulia943 a întrebat:

Bună seara!
Am o țestoasă de apă. De curând mi-a murit una mai micuță, iar aceasta mare o bătea mereu. Acum a rămas singură în acvariu.
De curând am găsit la un magazin o țestoasă de ceramică și m-am gândit că ar fi o decorațiune drăguță pentru acvariu. Chestia e că de când am pus-o, țestoasa mea adevărată e doar cu ea, o mângâie cu lăbuța (nu o bate). Mă întrebam dacă ar fi cazul să îi iau una adevărată. Menționez că țestoasa mea e un mascul, dar angajatele de la PetShop nu știu să determine genul unei țestoase, așa că nu știu cu ce gen mă aleg. Am nevoie de sfaturi. (Da, am repostat intrebarea happy )

2 răspunsuri:
| untu a răspuns:

Ar trebui sa fie luat o femele dar testoasele are nevoie de foarte multa ingrijire si de schinbatul apei in fiecare zi fiindca are de nevoie tot timpul de apa curata asa cum se vede ca traiesc pe langa paraul cu apa curgatoare mereu proaspata tot timpul! Ar fi mai bine sa dati drumul in salbaticie in padure pe langa paraul de apa curgatoare! https://fera.ro/cum-avem-grija-de-broasca-testoasa.html

| Giulia943 explică (pentru untu):

Da, într-adevăr, țesoasele ar trebui să trăiască în sălbăticie. Cu toate acestea, țestoasa mea a trăit toată viața în acvariu și nu s-ar descurca în sălbăticie. După 3 ani de hrană adusă la gură, cum mă pot aștepta să știe să vâneze? După 3 ani de încălzitoare, cum mă pot aștepta să supraviețuiască iarna, la -10°C, când tot ce știe e 25°C? Oricum, mulțumesc de răspuns! happy