| FredericChopin a întrebat:

Buna seara, cel mai bun RASPUNS primeste FUNDA deci zilele trecute acum aprox 5-6 zile am vazut pe cainele meu o capusa. Am dat-o jos etc in fine nu asta conteaza acum aprox 2-3 zile am vazut pe pereti niste "GANDACI DE COLORADO", ei si acum intrebarea mea este ce am vazut eu pe pereti pot fi CAPUSE? MULTUMESC SEARA FRUMOASS

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Pe pereti nu stau capusele, deci au fost alte insecte.
Capusele asteapta pe vegetatie (in special in iarba) si asteapta venirea unui vietuitor (animal, om) cu "sange calda") pe care sa-l paraziteze.

6 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Să ai sub observatie catelul, daca zici ca ai găsit o căpușă pe el. Exista si căpușe mortale, foarte periculoase, dacă nu se iau măsuri urgente. Sunt câteva boli ale căpușelor: babesioză, anaplasmă etc
Deci, dacă simti ca e apatic, vomită, are febră peste 39, diaree si incepe a urina cu sânge (asta e deja ultima fază a bolii), ori scaune cu sânge, cauti rapid un veterinar. Și protejează-l cu antiparazitare externe, sunt o multime de solutii, in pipete, care se aplică la ceafa animalului. Sunt si sub forma de pastile, dar eu nu le recomand.

Pe pereti nu stau căpusele, cum deja ti s-a mai spus. Mai degrabă, ploșnițele.))

| UnchiulRamiz a răspuns:

Capuse sa stea pe pereti inca nu am auzit tongue Or fi buburuze sau gandaci de colorado cum ai spus tu.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Si nu te aseza pe iarba, sa nu te trezesti cu vreo capusa pe p0la laughing Cand eram copil am avut una pe pl, nu zic la misto.

| FredericChopin explică (pentru UnchiulRamiz):

Sigur era capusa? Pai si cum ai scos o?

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru FredericChopin):

Da capusa era 100%, fratemeu mai mare mi-o smuls-o laughing

| gapb a răspuns:

Nu

| Maraa345 a răspuns:

Daa, capuseee.
Ai grija sa nu-ti intre-n pieleee.