Eu am avut multi perusi pana acum si da perusii vorbesc daca ii dresezi,daca stai pe langa ei mereu si le vorbesti. Sunt ca si copii cand incep sa vorbeasca,trebuie sa le repeti cuvinte si sa vorbesti cu ei. Eu am avut unul verde care vorbea cateva cuvintele si imita orice auzea,dar din pacate a murit.
Nu conteaza ce e pereche,e chiar mai bine ca exerseaza vorbitul unul cu altol,de fiecare data am luat pereche. Insa ca sa il faci sa vorbeasca trebuie sa ai multa rabdare,repeta-i in fiecare zi dimineata "buna" pana la urma va incerca sa te imite. Dar trebuie sa ii faci sa aiba si incredere in tine. Daca vrei sa afli mai multe despre ei, cum ii ingrijesti, cum ii faci sa vorbeasca, etc intra pe blogul " Casa cu perusi ".
Asa ca ai nevoie de multa rabdare, succes!
Ia mascul dacă vrei să vorbească, iar peste vreo 2 ani poţi lua şi femela dacă vrei să ai pereche, dar sunt slabe şanse ca şi femela să vorbească.
De vorbit nu vor vorbi indiferent ca e unul sau pereche, problema e alta, daca ai numai unul el se va obisnui cu tine si va fi foarte dragastos si va sta pe tine, dar daca sunt pereche vor fi ambii salbatici, iti spun din proprie experienta, initial am luat unul si era extrem de afectuos si m-a pus naiba sa ii iau pereche si s-a salbaticit si primul de nu mi-au mai placut deloc si i-am dat
Perusii nu vorbesc!
Am eu!
Rare exemplare, poate vor repeta cu o aproximatie de 40% - 50% un cuvant.
Dar asta cu un antrenament deosebit de intens!
Daca iti iei cuplu sunt sanse sa vorbeasca doar daca in timpul "cursurilor" ii separi, dar chiar si asa sansele sunt mici, dar daca te intereseaza sa vorbeasca, ia ti mai bine doar un mascul
Eu te-as sfatui sa iei pereche pentru ca poate sa moara de singuratate, insa daca te joci cu el si ii acorzi multa atentie poti cumpara doar unul depinde ce vrei mascul sau femela. Daca te decizi sa iei 2 s-ar putea sa se certe putin pentru ca femelele sunt mai teritoriale si au obiceiul sa puna stapanire pe orice, chiar si pe tine. Dar te asigur ca o sa fie un peisaj frumos sa vezi un cuplu afectuos decat un perus singuratic.
Rox1997 întreabă:
Nelutuborda întreabă: