Perușii nu sunt păsări agresive. Dacă ciupesc, o fac rar și dintr-un motiv bine întemeiat, pe care trebuie să îl descoperi observând cu mare atenție comportamentul păsării, preferințele sale și lucrurile de care se teme. Perușii sunt papagali sociabili care folosesc rareori ciocul pentru a rezolva o problemă. De obicei, sunt agresivi dacă le este atacată căsuța, scorbura sau colivia. Dar, dacă nu sunt agresivi, de ce ciupesc?
În mod special, perușelele sunt cele care devin mai agresive, dacă le încalci teritoriul, dar și perușii pot avea o reacție similară. Ei consideră colivia căsuța lor, în care ceilalți nu au ce căuta.
Asta presupun că se întâmplă și în cazul tău. Perușica se adaptează la un nou mediu, iar perușul este teritorial.
Este posibil și să fie în perioada de împerechere, iar acesta încearcă să o domine, dar cred că este mai mult prima variantă
Succes
Probabil au probleme sa se adapteze unul cu altul. poti incerca sa-i separi pentru un timp (si incearca sa vorbesti cu ei pentru a nu se simti singuri). sper sa functioneze.succes!
Incearca sa ii cumperi o oglinda si separa-i pe cei doi ''porumbei'' pentru o perioada. Sper sa mearga, asa am facut si eu si s-au impacat.