Am citit unele cazuri cu motani care lipsesc si pe perioade mai lungi de acasa, pe motiv ca s-ar duce dupa femele in calduri (asta fiind perioada lor de imperechere), reintorcandu-se in cele din urma. Dar nu ma pot lua dupa povesti. Ma intereseaza strict stiintific aflarea unui raspuns, de la cineva care cunoaste bine comportamentul pisicilor, daca astfel de absente indelungate sunt firesti la unii motani.
Dacă nu l-ai castrat a plecat după pisici. în principiu dacă nu i se întâmplă ceva ar trebui să revină
Raspunsul e nu. Daca nu a fost accidentat, sau ia mancat coada vreun caine, in caz ca era batran a plecat sa moara in afara casei. Asa fac motanii.
Nu era batran. Vreo 2 ani avea si era destul de dezvoltat. Iar cu cainii (de talie mica) pe care ii am in curte, era chiar prieten, a crescut cu ei, dormea cu ei, manca cu ei, se mangaia si se mirosea cu ei. Mai vine din cand in cand un caine strain prin curte (de talie mare) pe care il gonesc mereu, dar sare gardul... Sa fie oare acesta,, suspectul"? Pisica e pisica totusi, are un instinct la cainele strain, mai ales ca-l vede mare, nu cred ca ramanea relaxata si la apropierea acestuia.