Asa mi s-a intamplat si mie in urma cu o luna.parintii mei nu vruiau sa imi ia caine. ziceau ca este o mare responsabilitate, ca trebuie sa iesi cu el afara de mult ori.eu stau la apartament si ei credeau ca va fi greu.ei bine,am inceput sa le tin eu un discurs deala care sa ii intimideze:le-am spus ca imi trebuie si mie un prieten cu care sa vorbesc,ca imi trebuie pe cineva sa ma inteleaga etc. a doua zi,parintii mei mi-au zis: hai sa cautam un caine. am fost foarte fericita.i-am pupat, le-am multumit si ne-am dus sa imi iau un bichon, tine si tu un discurs emotionant si asa vei reusi. bafta!
Buna.
1)Poti sa ii spui ca vei fii cuminte,ca o vei asculta mereu...chestii din astea
2)Poti sa faci un fel de ''reuniune de familie'' in care sa vorbesti deschis cu mama si cu tatal tau despre cat de mult iti doresti un caine,ca promiti ca vei curata mereu dupa el si chestiile mentionate la punctul 1)
3)Poti sa il rogi pe tatal tau,daca e macar putin de acord,sa vorbeasca si cu mama ta,ca sa iti achizitioneze catelusul
4)Asta e cam stupida(eu am facut asa la 7 ani si a mers )
Plangi toata ziulica,cat de lunga ar fi ea ca vrei un catel
Oricum,eu as alege nr. 2),dar aceasta decizie iti apartine.
Siiii...mai vreau sa adaug ceva.Nu conteaza daca catelul va fi de rasa sau nu,daca va fi pui sau adult si tralala...Conteaza sa il iubesti foarte mult si sa te iubeasca si el pe tine.Restul.nu mai conteaza.
Sper ca te'am ajutat
Paaa!:*
^.^
Bine trebuie sa inveti la scoala, ...etc.
Trebuie sa ii linistesti din toate punctele de vedere:
1)Bani;
2)Locul unde o sa doarma;
3)Hranirea;
4)Ingrijirea;
5)Toaleta(daca e caine de companie si il tii in casa).
Hei si mie mi-a luat cam mult sa conving parintii sa-mi ia un catelus
Daca esti singura la parinti spune`le ca ai nevoie de unul,( ca te simti singura, ca vrei sa te joci cu unul toata ziua, sa il ingrijesti, etc.), promite`i tatalui tau ca o sa inveti mai bine si chestii de genul, daca nu vor vrea lasa sa treaca un timp o perioada mai indelungata si roaga.i iar:-daca ii bati la cap asa tiil vor lua
Funda?:*
Pai le poti spune ca daca vei avea un catelus vei avea mai multa responsabilitate! Funda?
Daca vrei un caine trebuie sa ai o foarte mare responsabilitate, adica sa cureti dupa el, sa il scoti la plimbare de trei ori pe zi chiar daca este 5 dimineata el trebuie sa iasa afara ca sa isi faca nevoile, trebuie sa le arati mai multa incredere...sa le povestesti in fiecare zi despre caini, si sa le spui ca prietenii tai au caine iar tu nu ai .
Spunele cs te simti cam singura si nu ai cu cine sa te joci....ca ii cumperi tu mancare si etc..Bafta,sper sa ii convingi