| UnNumeOarecare234213 a întrebat:

Buna seara TPU! De curand(vinerea trecuta)am primit cadou un amstaff de o luna(azi a implinit). Stiu ca nu e bine sa fie luat asa repede de langa mama dar propietarul a plecat in alta țara(plecarea era urgenta)si a luat o pe mamica cu el, astfel fiind practic obligat sa dea puiutii.De cand l am adus,refuza mancarea(mai precis laptele).I am cumparat lapte praf pentru catei,dar papa foarte foarte putin si atat(stie sa pape,deci nu mai e sugar).I am inmuiat niste bobite pedigree junior in laptic,dar nici nu se atinge de ele.I am luat pliculet de carnita, dar tot asa, nu se atinge.In schimb am observat ca mancarea gatita o mananca(i am dat o bucatica mica de tot de snitel si manca.La fel am facut si cu o firmitura de paine).Am vorbit cu veterinarul si mi a zis sa ii dau cu forța dar incepe sa planga tare si se zbate in fel si chip.Maine ii dau o pastiluta lt viermi si nu am voie sa ii dau lactate! deci intrebarea mea e urmatoarea:ce mancare gatita imi recomandati sa ii prepar unui puiut de o luna?

3 răspunsuri:
| LaLaura a răspuns:

Buna.
Trebuie sa il obisnuiesti si cu mancare speciala pentru caini deoarece contine nutrieti pentru a putea organismul sa se dezvolte sanatos, mai ales ca este un pui.
Deci incerca sa lasi si mancare pentru caini la indemana si o sa vezi ca o sa mananace la un moment dat, poti sa ii cumperi si ceva mai scump pentru juniori ( de obicei pe acelea le mananca), poti sa ii faci si un fel de ciorba cu carne de pui/vita/curcan ( fara piele sau oase - oasele mai tarziu, cu inaintarea in varsta o sa ii faca probleme la stomac), ardei, orez, morcov, telina, pastarnac, verdeata ( marar, patrunjel), fara sare sau alt condiment.

| RobertMoon a răspuns:

Cumparai conserva cu carne pentru caini sau conserva de carne gatita si il dai sa manance cateva bucatele sa se obisniuiasca si incearca sa-i pui intr-un castronel ceva si il lasi singur, exista posibilitatea sa nu manance pentru ca il obligi, lasa-l pe el singur sa manance.

| LaLaura a răspuns (pentru RobertMoon):

Nu mai sfatui sa dea conserve la caine. Conservele sunt pline de conservanti care ii fac praf stomacul si ficatul, chiar si cele speciale pentru caini.