Perioada ideala pentru a adopta un catel este cea cuprinsa intre 8 si 14 saptamani, desi se spune ca pot fi adoptati chiar din a treia zi de viata. Bineinteles ca acestia pot fi adoptati si mai repede de 8 saptamani, insa va fi necesar ca dumneavoastra sa compensati lipsa mamei.
Multumesc mult pentru sfat, o sa imi foloseasca
Veterinarii spun ca la 2 luni. In afara de problema cu mancarea este f important sa fie langa fratii si mama lui pentru ca invata niste lucruri importante de la ei. Tocmai am unul de 10 luni si am avut problema asta cand l-am luat.
Catelusii pot manca singuri de la 4 saptamani, tu trebuie sa il iei in momentul in care stie sa manance singur 100%, asta se intampla pe la 5 saptamani, si sa stii ca este bine sa il iei de la 5 saptamani ca sa il imunizeze cat mai mult laptele mamei! Nu fa greseala sa il iei de la 3 saptamani! Mie mi a adus cineva un catel de 3 saptamani (Nu il rugasem sa faca asa ceva) si a trebuit sa il hranesc cu biberonul si pana la urma a murit dupa 3 zile. Daca e de rasa mica poti sa il iei chiar si de la 7 saptamani, daca e de rasa mare e bine sa il iei de la 5, ca sa nu te trezesti ca el o sa te muste, urasca pentru ca s a obisnuit cu familia lui cea veche.
Multumesc mult pentru raspuns
Eu mi am luat un shih tzu acum 3 luni, de la 5 saptamani si nu a plans dupa mama lui.
florynnaa întreabă:
TurcoaicaTa întreabă: