Daca te duci la veterinar iti va da anumite vitamine. nu cred ca e de la mancare, am un motan birmanez de 10 ani si tot asa... in primii ani de viata le cade parul, naparlesc...pentru ca e normal. Daca, totusi, e o cadere excesiva a parului, tot veterinarul iti va spune ce sa ii faci. bafta!
Mergi cu ea la un medic veterinar cu pisicuta ta! Ar trebui sa ii dai niste vitamine, dar asta iti poate spune doar un medic veterinar!
Multa sanatate pentru pisicuta ta!
O zi faina!
Daniel.
Poate fi de la excesu de carne din mancare..se intampla si la caini...sau poate naparleste.
Nu e de la mancare... daca are o blana stufoasa trebuie, sa te obisnuiesti sau sa-i faci baie cu un samponspecial(gasesti la veterinar)
Pisicilor de interior le va cadea parul in permanenta, dar nu in mod excesiv(pisicilor cu blana avand parul mai lung, le va cadea ceva mai mult). Pisica trebuie periata cel putin o data la 2 saptamani, iar cele cu parul lung, cel putin o data pe saptamana.
Cele doua feluri de mancare nu sunt recomandate de catre medicii veterinari, ei recomanda numai de la Royal in sus(ca pret).
Pentru pisicul meu cumpar Royal Fit 32 (sac de 15 kg.=215 ron de la www.petmania.ro) in cantitate mai mare(pe care o impart cu inca 2 iubitori de animale) pentru a costa mai putin(pe piata 17 ron/kg, la petmania 14, 5 ron/kg., daca ridici personal sacul de la sediul lor). Mai pot spune ca : 1)orice alta mancare(cu pret mai redus) vei constata ca este mai grea la kg(mai putine boabe la kg.) datorita ingredientelor(faina de oase, malai, etc.); 2) Mancarea ieftina, fiind mai slaba din p.d.v.al nutrientilor va fi consumata in cantitati apreciabile(generand si program excesiv cu ladita de nisip), fapt ce nu se intampla cu boabe Royal. 3) La inceput, cand schimbi boabele in alimentatia pisicii, va manca ceva mai mult, apoi, dupa cateva zile, va manca mult mai putine boabe...etc. 4) Dupa o perioada de alimentatie cu boabe Royal, vei observa ca pisica este m.sanatoasa, si-i va cadea parul mult mai putin si daca o perii, nu-i va mai cadea aproape deloc...
Sanatate.
Nu cred ca e de la mancare...mai bine du-te la veterinar spune-i situatia si iti va da el ceva sa-i treaca
Pai vezi ca astea sunt perioadele cand ele naparlesc, se vede ca nu prea ai avut pisici dar va place sa cresteti cate una
Mai naparlesc si iarna cand iti schimbi covorul sau o muti in alta locuinta, si e normal sa-i cada parul, doar nu ai vrea sa-l poarte lung, ai putea sal mai perii dar ai grija sa nu-ti sara in geam
hai pa
Pai, eu zic sa iti cumperi o perie speciala pentru blana animalelor, sau o manusa din aia speciala pentru pieptanat blana ei si peri-o in fiecare zi. Nu cred ca e de la manare, oricum toamna si primavara pisicile si caini naparlesc si lasa par cam peste tot!
Acum vreau sa va rog ceva: mi-am inscris motanul pe whiskas.ro, la concursul "Pisica lunii" iar cine ma poate ajuta cu un vot e bine venit si ii multumesc anticipat! Pe motan il cheama Felix si e pe pag. 14! Sper sa il votati cu drag, deoarece mi-ar placea sa castig, pentru. ca luna trecuta nu am reusit sa castig!
Poti sa o tunzi zero folosind doar o foarfeca normala sau o masina de tuns din bazar...
Sau poti sa o depilezi definitiv folosin laserul. dar te va costa mai mult...
Sau ce spui sa folosesti putin acid?
Giulya93 întreabă: