| AsTheLove a întrebat:

sunt foarte foarte ingrijorata.

Pe pervaz, am gasit cu mama un porumbel zgribulit.Am fi vrut sa il luam in casa,insa avem plasa la geam si il poate speria.

AM NEVOIE DE AJUTOR!

Porumbelul se poate adapta la frig? Adica, moare daca sta prea mult in frig(avand in vedere ca afara sunt -7* C)? sad

AJUTOOOR! sad

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Singura modalitate de a-l salva este să-l ademenești cu mâncare. Presari pe marginea geamului, niște boabe de orez, grâu, floricele de porumb, ori miez de pâine. Îi faci un traseu care-l va conduce direct în interiorul casei, mai bine zis, pe pervazul din interior, căci în mijlocul camerei, nu îți va intra! Dacă nu e prea fricos, va intra singur în casă pentru a se hrăni.
Încearcă să nu-l sperii. Dacă nu-l poți ajuta cu căldura unui cămin, până la primăvară când își va lua zborul, măcar să-l poți ajuta cu hrană, ea îl menține în viață.
Iar în privința plasei... e mai greu, poate că nu ai montată plasă la toate canatele, sper! Și reușești cumva să-l ajuți...

8 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Dacă nu vei reuşi să scapi de plasă, doar hrăneşte-l! Hrana îi va da energie necesară pentru a se încălzi.

| William a răspuns:

Mare branza ca moare o pasare. Daca ai sti tu cati probumbei mai sunt pe planeta asta nu ti-ai mai face griji.

| Darius392 a răspuns:

Incearca sa iesi afara din casa ca sa il poti lua cu grija fara sa il sperii, du-l la caldura, sa se incalzeasca...

| AsTheLove explică (pentru Darius392):

Stau la etajul 7...deci nu prea am cum sa ies :'(

| Darius392 a răspuns (pentru AsTheLove):

Aaaaa, credeam ca la parter, atunci deschide sita cu foarte multa sita sa nu-l impingi.

| SashaS a răspuns:

Buna! Incearca sa deschizi usor plasa, daca va cadea, roag-o pe mama ta sa stea jos, fix in raza ferestrei si daca e sa cada, cade la mama ta in brate!

| Sayori a răspuns:

Se poate sa moara de la frig, dar daca poti sa-l iei in casa, il vei salva. Afara...find frig, se poate sa faca hipotermie... sad

| AdelinaIoana14 a răspuns:

Daca e zgribulit si nu vrea/nu poate sa zboare exista riscul sa moara :-(. Incearca sa-l ademenesti cu mancare sau sa-l prinzi. Daca deschizi plasa pune-o pe mama ta sau pe altcineva sa stea jos sa-l prinda si poate ca din cadere o sa reuseasca sa zboare.