In acel acvariu de 200 lei ar putea trai dar cu conditia sa ii creezi intr-o parte o insula suficient de mare. Sfatul meu ar fi sa pui pe o jumatate de acvariu(de exemplu in partea dreapta) o decoratiune piatra suficient de mare si de lata pentru a asigura portiunea de uscat necesara testoasei. DAR OBLIGATORIU ori o decoratiune de la magazin, ori ceva comandat care sa fie relativ usor (deoarece o piatra gasita de tine cu acele dimensiuni este prea grea si asperitatile de pe ea vor crapa acvariul) apoi imprejurul pietrei pune pietris ca acesta https://www.google.ro/......ps?/search sa creezi efectul de insula (adica sa creezi o trecere lina de la uscat la apa adanca). Apoi poti umple acvariul cu apa pana la aprox. 1cm sub suprafata superioara a pietrei. Poti adauga chiar putini pesti deoarece acel acvariu vine la pachet cu incalzitor si filtru, ATENTIE insa, sa intrebi la petshop ce specii de pesti sunt compatibili cu acea testoasa.
Multumesc mult. Am ezitat pentru faptul ca: 1. Filtrul trebuie sa ajunga in apa, si ma tem ca gaura filtrului in cazul acvariului de mai sus, este undeva situata deasupra, deci in consecinta apa ar trebui sa ajunga pana sus, si asa nu am loc de insula. Si dupa cum stim, broscutele au nevoie de filtru si incalzitor, de aceea am dorit sa il iau echipat.
si 2. Cineva pe eMAG, la alt acvariu a postat aceeasi intrebare. iar raspunsul a fost unul hilar: " daca vrei sa moara broastele. ". M-am documentat mult, si sunt oarecum sigura ca ar putea trai intr-un acvariu. Dar cu aerul ce facem? Trapa de sus am inteles ca se deschide. Asta e ideea, nu stiu mai nimic despre acel acvariu. Conform acestui video, filtrul are gaura in partea de jos. https://www.youtube.com/watch?v=GCh41ew9oIw Deci imi pot permite sa umplu doar un sfert acvariul? Multumesc din nou
Pai ar trebui ca "gura de admisie" a flitrului (orificiul sau santurile prin care filtrul soarbe apa) sa fie in partea de jos (asa este de obicei si asa e si normal) iar undeva in partea de sus este furtunul prin care este pompata afara apa filtrata impreuna cu aerul preluat de alt orificiu de la suprafata(care de obicei este prevazut cu alt furtun). Deci ai putea sa pozitionezi filtrul mai jos, sau culcat sau oblic, intr-o pozitie astfel incat sa absoarba apa si sa o filtreze. Daca incerci mai multe pozitii si aceste incercari dau gres, iti spun ca nu e neaparat nevoie de filtru(daca nu ai filtru va fi nevoie sa schimbi apa obligatoriu la o saptamana, o saptama si jumatate maxim 2). Daca ai alte nelamuriri intreaba-ma iarasi.
anonim_4396 întreabă: