| Roxxet01 a întrebat:

Buna!
Tocmai ce mi-am luat hamster si am o mica dilema nu stiu de ce dar are momente cand isi roade cusca, si ma cam sperie :-s Stiti cumva de ce, ce ar trebui sa fac. confused

Răspuns Câştigător
| Ramo80 a răspuns:

Incearca sa-i dai morcov intreg care sa nu-i poata incapea in falcute sa-l depoziteze si sa roada la el. Oricum, asa sunt rozatoarele, trebuie sa rontaie cate ceva. Nu te speria! :*

9 răspunsuri:
| claudiu11re a răspuns:

Pune-i niste betisoare acolo in cusca sa aiba ce roade asa fac ei ...si in special iepurasii ca sa aiba dintii cat mai puternici

| AdyBlackCat a răspuns:

E normal sa roada ceva tot timpul pentru ca, fiind rozatoare, dintii lor cresc incontinuu si prin ros ei ii tocesc. Nu te speria ca nu ai de ce. Pune-le niste jucarii, da-le morcov, orice pot ei roade. Talajul(rumegusul) in care ii tii iar e bun sa-l roada. Eu spre exemplu le mai dadeam tubul de carton de la hartia igienica sau de la rola de servetele de bucatarie sa-l roada. Fac mizerie multa cu asta dar ii ajuta.

| Roxxet01 explică:

Si...daca ii dau drumul prin casa :-s credeti ca`l mai gasesc. laughing

| Ramo80 a răspuns (pentru Roxxet01):

Il gasesti. Eu am avut doi, femela si mascul si le dadeam drumul prin casa dar nu se ascundeau, ii gaseam imediat. happy

| petshop4you a răspuns (pentru Roxxet01):

laughing Il gasesti, numa' ai grija sa nu roada cablurile (de la televizor, calculator, etc). Poti de asemenea sa indesi niste ziare intre pereti si mobila, ca sa nu se duca dupa sifonier sau biblioteca de exemplu, asa scad sansele de a te lupta sa-l recupereziwinking si apropos, e normal sa roada ORICE ca altfel ii cresc dintii mult prea lungiwinking

| adda004 a răspuns:

Hamsterul face asta deoarece este speriat sau vrea sa iasa afara si sa fie liber.Trebuie sa ii overi mai multa atentie si sa incerci sa te joci mai mult cu el.Incearca sa-ti creezi o relatie mai stransa cu el si o sa vezi ca nu va mai reactiona asa:X FUNDA?

| andreeaoana99 a răspuns:

Se cam plictiseste... Si eu am un perus si mai roade asa din cand in cand cusca si nu i se intampla nimic. Nu are ce face.

| KidaK a răspuns:

Buna! Am si eu aceeasi problema, dar am cicit pe un site ca hamsterii fac asta din cauza plictiselii, care duce la stres si e periculos pentru hamsteri. Pune-I in cusca cateva jucarii noi sa aiba de lucru si el.kiss

| bela8542 a răspuns:

Cumarai o cusca mai mare sau blasa-l liber prin casa, dar ai grija sa nu te muste!