| Unicornaş a întrebat:

am 4 pisicute, 3 fetite și 1 motănel. Cea mai batrana e Bella de 9 ani, apoi urmează fiul ei de 3 ani, apoi Koda de 1 an și fetita ei, Jessie de 6 luni. Menționez ca toate sunt sterilizate, respectiv castrate. Motănelul le bate pe fetite și are tendința sa le alunge. Ce pot face sa-l educ sa nu mai facă asta? O face doar când sunt prin curte. Cât timp sunt in casa, se iubesc și se spală una pe alta. E super ciudata treaba. Va rog ajutați ma cu ceva sfaturi, chiar nu stiu altceva ce sa fac, decât sa-l stropesc cu apa când îl prind in act.

Răspuns Câştigător
| Sophieka a răspuns:

Buna

Observ ca el incearca sa tina curtea doar pentru el, vrea sa domine acel teritoriu. Personal nu stiu sa iti spun ce ai putea face, dar poti citii aici
https://pisicata.ro/comportamentul-social-al-pisicilor, si eventual sa trimiti cateva mail-uri / mesaje la veterinari; psihologi de animale, adaposturi de pisici etc.

7 răspunsuri:
| Sophieka a răspuns:

Daca spui ca sunt sterilizati acum toti, inseamna ca i-ai dus la veterinar. De ce nu l-ai intrebat / nu il intrebi? Un telefon sau o vizita la veterinar daca cabinetul este in apropiere.

| Unicornaş explică (pentru Sophieka):

Am întrebat o pe veterinara înainte de sterilizarea motanelului dacă se va liniști... nu aveam in plan sa l sterilizez și pe el pentru ca nu l afecta cu nimic. Și mi-a spus ca va fi super linistit. El e exact la fel de nebunatic și teritorial, după cum spui și tu

| Sophieka a răspuns (pentru Unicornaş):

De la castrare va fi linistit in sensul ca nu va mai intra in calduri, nu va mai geme / mieuna sa gaseasca femele in calduri dar instinctul de dominare a teritoriului nu are treaba cu sexualitatea.
E orgolios, si vrea sa fie stapanul curtii.
Cred ca ai procedat foarte bine sterilizandu-le pe toate, chiar si pe motan, pentru ca sunt multe femele nesterilizate fara stapani care se chinuie sa faca pisoiasi si sa-i ingrijeasca in strada iar multi dintre ei nu vor avea noroc de o familie buna dar vor continua sa se procreeze.

| Unicornaş explică (pentru Sophieka):

Sunt o iubitoare de animale înrăită. Când am fost micuta prima pisicuta pe care am avut o, a fost salvata de pe strada. Eu fiind mica nu am stiut eu de sterilizări și nici dacă e fata sau baiat. Și de acolo ne am înmulțit ani la rand pana am dat de un veterinar calumea. Dar indiferent de câte am avut, niciodata nu am aruncat. Am gasit stăpâni iubitori cu care încă vorbesc despre pisicute. nici mie nu-mi place situația cu animăluțele de pe strada și ma tot intreb, la noi de ce nu sunt atâtea adăposturi... ma rog, am dat o in alt subiect. Îți multumesc mult pentru raspuns! O sa încerc sa le las in casa mai mult timp impreuna

| Sophieka a răspuns (pentru Unicornaş):

Cred ca nu sunt adaposturi pentru ca necesita persoane dedicate, responsabile si bineinteles bani pentru salariile personalului si pentru ingrijirea corespunzatoare a animalutelor si adaposturilor.
Ma bucur ca ai un suflet frumos si numai bine iti doresc!

| NotBeastRB a răspuns:

încearcă sa le ții departe unele de altele poate se dezvata

| Sophieka a răspuns (pentru NotBeastRB):

Buna. Cred ca daca le va tine separat, cand prind ocazia sa aiba contact una cu cealalta va fi si mai neplacut. A mentionat ca in casa sunt cuminti si se respecta, afara in curte el vrea sa domine.