Servus @Esmeralda! Eu calmez motanul cu ulei volatil de lavandă pe care-l iau de la Plafar. Cum simte mirosul cu fuge. Pisica are o personalitate teribilă, dacă nu știai, stăpânul este ea. Ar trebui să mai citești câte ceva despre feline, dacă vor să doarmă trebui lăsate în pace că altfel fac harakiri. Sunt animale foarte inteligente, o spun specialiștii care au constatat faptul că acestea au creierul identic cu al omului, singura diferență fiind lipsa centrilor vorbirii. Cam așa e cu o pisică în casă, are personalitate puternică, dar merită toată afecțiunea noastră- nu degeaba egiptenii au divinizat-o. Cât despre castrare, trebuie să vorbești în prealabil cu un medic veterinar, dacă stai la casă eu zic să nu te grăbești, dacă stai într-un apartament. Sterilizarea/castrarea se face inainte de primul ciclu de calduri la femele si inainte ca masculul sa inceapa sa se manifeste sexual (marcarea teritoriului, mieunat dupa femele etc), ceea ce indica varsta optima pentru aceasta operatie ca fiind 7-10 luni.
O zi cu zâmbet să ai și să te bucuri de ghemotocul de blăniță!
Si eu am pisica am patit si eu din astea daca ee femela sau mascul. Daca ee rea inseamna ca umbla dupa femele sau mascul depinde ce tii pisica ta.Trebe sa oo castrezi da nu-i neaparat, da so linistesti trebuie sa vorbesti cu ea sa nu urli sa nu strigi pe ea.
Http://www.animalutze.com/articole/agresivitate-pisici.php sper ca ti-am fost de ajutor
La 4 luni pisoiul e jucaus si nu ai cum sa il impiedici sa fie asa. Daca te porti mai calm, mai ferm si mai linistit cu el, s-ar putea sa se mai cuminteasca.