| Costy_Regele_1991 a întrebat:

Am achizitionat acum o saptamana 2 pesti Caras din Hornbach unul e auriu şi unul e roşu cu alb pe burta.Sunt foarte frumoşi îi țin într-un bol de 5-6 litri şi au în jur de 6 cm.Problema e ca nu ştiu daca vor mai creşte plus ca aş mai vrea sa iau unul alb ca sa am de toate culorile laughing)Oare au destul spațiu intr-un asemenea bol? Mai am o planta de decor din Auchan şi vreau sa mai iau una ca sa arate mai bine am observat ca le place sa stea "la umbra ei". Deci ce ziceți aş putea sa mai iau un peştişor şi o planta? Trebuie sa recunosc ca şi bolul e unul cu 10 lei din Pepco, nu e special pentru peşti dar e mai mare decat mizeriile care se vand in magazinele de animale cu 40-50 de lei. Aştept raspunsul şi sfaturile voastre, dau funda!

Răspuns Câştigător
| rebe200515 a răspuns:

Pai carașii nu ar trebui sa creasca. Eu iti recomand sa îți mai iei unul. Depinde dacă vânzătorul ti a tras teapa si ai cumparat pui de peste. Îți recomand sa aștepți sa vezi dacă vor mai creste, si apoi sa te gandesti dacă mai vrei unul.

| Costy_Regele_1991 explică (pentru rebe200515):

Pai oricum al treilea peştişor am de gand sa-l cumpar cand mai trec prin respectivul magazin, adica cand mi se termina mancarea şi pana atunci o sa vad daca mai cresc.Mulțumesc de raspuns!

11 răspunsuri:
| Iunix a răspuns:

Sper să ajungi la închisoare. Așa cum tu le distrugi viața acelor pești ținându-i închiși așa să ajungi și tu într-o celulă de 5 - 6 mp cu încă doi deținuți.

| Costy_Regele_1991 explică (pentru Iunix):

Sper sa te duci exact de acolo de unde te-a scos mama ta.Mai multe nu-ti zic! laughing)

| missfatadelatara a răspuns:

Mi se pare cam mic vasul pentru 2, darămite pentru 3

| Surtulecs a răspuns:

Eu cred ca bolul e mic pentru 2 pesti si cateva plante... Parerea mea este ca ar trebui sa iti achizitionezi ceva mai mare pentru a avea acestia spatiu. si un filtru special de curatare a apaei pestilor.

Uite un site pentru aceste filtre. nu sunt scumpe.
http://acvaticshop.ro/......acvarii_29

Cei drept necesita o mica investitie per total. Dar daca iubesti pestisorii, poti face un sacrificiu. :)

Sper ca te-am putut ajuta!

| Costy_Regele_1991 explică (pentru Surtulecs):

Să ştii ca nu mi se pare chiar atat de mic pentru ei 2, mi se par foarte mici in comparație cu bolul. Mătuşa mea are la fel un Caras auriu e mare ce-i drept şi îl ține într-un bidon de 5 litri şi traieşte acolo de vreo 4 ani laughing))))Aşa ca nu prea îmi fac griji pentru ei, apa le-o schimb odata la 3 zile deci nu prea cred ca am nevoie de un astfel de filtru.Dar iți mulțumesc mult, îmi pare rau ca nu pot da mai multe funde crying(

| Stefan_Rozzy_1999 a răspuns:

Carasii se fac de 15 20 cm ....Vai de capul vostru cititi INAINTE sa va luati pesti...

| Costy_Regele_1991 explică (pentru Stefan_Rozzy_1999):

Dar stai frate liniştit ca daca e sa creasca atat le i-au ceva mai mare ce te ataci in halul ăsta? Deocamdata bolul ăsta e potrivit pentru marimea lor, cand o sa fie cazul o sa iau ceva mult mai mare nu-ți face griji.

| Stefan_Rozzy_1999 a răspuns (pentru Costy_Regele_1991):

Carasii cresc repede... Apropo iau nu i-au.

| Costy_Regele_1991 explică (pentru Stefan_Rozzy_1999):

Cum zici tu.