| abcdefghijklmnnn a întrebat:

TPU! Am adoptat o catelusa de vreo 5 ani acum doi ani. Este foarte cuminte, draguta si inteligenta. Am o singura problema: Deoarece a fost invatata pe strazi de foarte multe ori iese afara ca sa ingroape un os, etc... Si-a facut iesiri si iese destul de des. As putea sa le acopar dar mi-e frica sa nu innebuneasca! Facem plimbari des, cu lesa, o las sa miroasa, dar tot mai iese. Nu s-a intamplat sa nu se mai intoarca.
Cum pot sa o invat sa nu mai iasa? Dau FUNDA! happy

Răspuns Câştigător
| rocket1204 a răspuns:

Buna Adina! Eu impreuna cu parintii am adoptat pentru bunica din adapost o catelusa si un catel. Avem aceeasi problema cu el. Nu se dezvata de obiceiul de a iesi. I-am astupat toate iesirile pe care si le-a facut si nu i s-a schimbat comportamentul. Este la fel de bland si iubitor. In doi ani nu am reusit sa-l dezvatam. Am observat insa ceva, daca o vezi iesind si o ajungi din urma sa o prinzi, incearca sa te rastesti la ea si sa o certi, o lovesti usor si ii arati degetul ori palma ca unui copil mic care a gresit. Eu nu locuiesc din pacate cu cainele, asa ca nu se poate dezvata doar certat in felul asta ocazional.

3 răspunsuri:
| Peridava a răspuns:

Orice ciine, chiar nascut in casa, va avea tendinta de a ingropa oase. Sta in firea lor. Dar, daca se intoarce, nu e nici o problema. De fapt, este devotata. Ciinele e facut sa traiasca liber. Noi l-am pus in lant (lesa).

| Alexandra_Madalina_1990 a răspuns:

Daca asa este obisnuita sa iasa afara nu o poti dezobisnui

| Dumitrescu_Marius_1995 a răspuns:

Buna!
Cred ca una din solutii ar fi sa nu o mai scoti afara.Si stai linistita, nu o sa innebuneasca.