| millar a întrebat:

am cumparat azi un labrador are 6 luni si a fost tinut in lant si nu e dresat credeti ca asi putea sa il dresez si sa il fac sa se acomodeze cu traiul in casa?

4 răspunsuri:
| untu a răspuns:

Duceti cainele la scoala de dresaj!

| seth2016 a răspuns:

Da. Daca te pricepi la dresaj incepe cu sezi si invata-l sa stie cand e joaca si cand nu. Cu facutul afara invata mai repede ca alti caini (zic eu laughing ).

Labradorii au tendinta sa roada. Iti recomand sa-i iei jucarii cat mai rezistente, de ex. Nerf Dog Toys. Altfel ascunde pantofii. E un caine puternic, energic si cand se plictiseste e jale ce poate roade.

Labradorului ii trebuie miscare si se arunca fara sa ezite in apa. Ofera-i o ora - doua cel putin de alergat si miscare daca vrei sa ai liniste in casa. Pana la urmatoarea plimbare o sa leneveasca si eventual o sa roada ceva.

| Karina47 a răspuns:

Desigur! O spun din propria experienta. Al tau inca e pui la 6 luni, se va acomoda repede in casa si dresatul va fi foarte usor, nu e nevoie sa ai experienta in asta. Eu personal mi-am luat un amstaff de 1 an si jumatate crescut afara, s-a acomodat repede la bloc. nevoile nu si le facea deloc in casa. Am reusit chiar si sa il invat comenzile de baza si sa stie ce inseamna "nu", "latra" sau "n-ai voie". rasa aceasta fiind putin mai incapatanata de fel.
Sunt sigura ca il vei putea dresa fara nici-o problema, trebuie doar sa ai putina rabdare si sa exersezi in fiecare zi cu el. nu uita sa folosesti recompense si sa il lauzi cand face ceva bine.
Bafta!

| gandacinchisinsticla a răspuns:

Sigur ca poti sa il dresezi. Pana la 6 luni-1 an cainii iau cam totul in joaca si sunt destul de distrasi pentru a fi dresati. Eu am reusit sa imi dresez catelul chiar de la 2 luni desi era destul de dificil. Cu cat inainteaza in varsta, cu atat sunt mai greu de dresat. Nu te ingrijora, nu te grabi, fii rabdator, foloseste recompense si nu uita sa il lauzi mereu pentru rezultatele obtinute. Cu sigurantava acomoda cu ajutorul tau. big grin Multa bafta!