Buna! Nu ii vei asigura toate vitaminele si mineralele unei randunici cu nici o bucatica de carne! De ce? Randunica este o pasare cu un metabolism rapid si are nevoie de un tip de hrana foarte calitativa! Ele reusesc sa obtina totalitatea substantelor din insecte.Fiind pasari insectivore nu accepta o alta hrana.Eu am randunici acasa, crescute de parintii lor! Sunt pasari foarte sociabile si pot dezvolta o relatie stransa si cu oamenii! Am ramas uimit cand am ajuns sa ma imprietenesc cu unul din puii randunicii de la streasina! Il hranesc din cand in cand, desi este capabil sa zboare ! Nu se teme si mananca atat ce ii dau eu, cat si ce ii da parintii. Puiul tau este mult mai mic. Vrabiile au un alt gen de alimentatie si de aceea le poti hrani mai usor.Insa daca vrei sa il cresti pe al tau pui de randunica da-i muste, lacuste foarte mici, incearca si viermisori, fluturi, cam tot ce inseamna insecta si care ii incape in gura.Trebuie sa gasesti un mod sa ii bagi hrana in gura, o penseta mica ar fi utila, sau betisoare, cum sunt cele chinezesti cu care se mananca spaghete.Trebuie hranit din 5 in 5 minute, nu din 15. Daca nu ai timp ii dai multe odata pana sa pleci si ii dai iar de indata ce te intorci inapoi. Poate sa stea nemancat si mai mult timp, dar ii va afecta dezvoltarea.La fiecare masa ii dai cateva muste.Le tii de aripi si i le bagi in gura, asa le poate apuca optim.Apa ii dai foarte rar, gasesti o metoda, sau pur sisimplu il bagi cu ciocul in apa, dar asta foarte rar, la aceasta varsta nu prea au nevoie de apa.Sa zicem ca o data pe zi ii dai putina si cam atat.Bafta cu puiul!
Daca se aplica regulile de la vrabiute, uite: 1. pune-l intr-o cutie si asigura-i o tempeatura de cca. 32-34 grade(pune-i o veioza de ex. deasupra).
De mancat (tot ca la vrabii) poti sa-i dai bucatele de carnita de cca. 3-5 mm inmuiate in apa-asa il si hidratezi(poti sa-i dai bucatelele de carne cu o penseta). Daca ii dai apa cu o pipeta sau o seringa e posibil sa ii intre in plamani.-la un interval de 10-15 min ii poti da urmatoarea bucatica de carne(cam cat ii ia ''parintelui pasare'' sa prinda o alta insecta)- daca ai reusit sa ii dai cam 10 - 15 bucatele de acestea de carne o zi sau doua e posibil sa aiba sanse de supravietuire...Si incearca sa cresti cantitatea de hrana cu trecerea timpului. Eu informatiile astea le-am luat cu cea timp in urma cand am gasit un pui de vrabie de pe site-ul asta-http://www.breslo.ro/......topic_2213 cred ca sunt folositoare si pentru randunici:)
Nu merge doar cu bucati de carne, ii va oferi doar o moarte lenta cu ele! Randunica are nevoie de insecte.
Asta am gasit pe internet... si pana la urma insecta cam tot carne eDar poate ca ai dreptate...
Este carne , dar nu are valoarea proteica nici pe jumatate cat o insecta! Insectele sunt de pana la 5-6 ori mai hranitoare decat orice tip de carne a vreunui animal!
Ok
Oricum... a doua zi a murit... mulţumesc foarte, foarte mult pentru aceste sfaturi... le-am văzut prea târziu
Se mai intampla, acum eu am gasit unul si am grija de el ! Sper sa supravietuiasca.