Poti sa le dai tu lapte cu biberonul sau sa pui intr-un castron, cu paine(e mai consistent asa).asa am facut eu... funda
Poti sa le dai tu lapte cu biberonul sau sa le pui intr-un castron, cu paine(e mai consistent asa)...eu asa am facutfunda
La nastere, tinerele pisici nu sunt pe deplin dezvoltate, atat din punct de vedere fiziologic cat si din punct de vedere morfologic. Desi in primele saptamani nu trebuie sa intervenim, in principiu, in alimentatia pisoilor, aceasta sarcina revenind i totalitate mamei, totusi evolutia lor trebuie sa fie atent urmarita. Daca sesizam ca pisoii pierd din greutate sau nu realizeaza acumulari de masa musculara, este cazul sa intervenim cu un supliment alimentar.
In general, evolutia cantitatii de lapte secretat de pisica-mama este crescatoare pana la varsta de 3 saptamani, in aceasta perioada nevoile pisoilor fiind satisfacute in totalitate. De la varsta de 3 saptamani, secretia de lapte nu mai creste, in schimb nevoile puilor cresc constant, acestia incepand sa-si manifeste interes pentru hrana solida, pentru care incep sa devina pregatiti din punct de vedere morfologic. Hrana complementara laptelui matern trebuie sa fie foarte digestibila, sa fie placuta de pisoi si sa raspunda nevoilor acestora. In acelasi timp, introducerea hranei suplimentare este o ocazie excelenta de a intra in legatura cu micutii si de a incepe educatia acestora. Hrana complementara va fi lapte de vaca in amestec, eventual, cu suc de carne, galbenus de ou, minerale, vitamine, fosfat dicalcic. Trebuie sa avem grija in permanenta ca in total, supturile naturale si hrana complementara sa totalizeze 4-5 mese pe zi. Daca pana la 10 saptamani pisoii au ajuns la o greutate corespunzatoare, ei pot fi intarcati.
Alaptarea artificiala este necesara cand pisica-mama a murit, nu are lapte sau are diverse afectiuni mamare. Laptele de inlocuire in cazul alaptarii exclusiv artificiale, poate apartine diverselor specii, dar trebuie adus prin imbogatire la o compozitie cat mai apropiat de laptele matern. Laptele de vaca reprezinta o solutie pentru hrana pisoilor numai daca este amestecat cu grasimi, saruri minerale, proteine si vitamine.
Cantitatea de hrana dintr-o zi trebuie sa fie egata cu proximativ 30% din greutatea pisoiului, dar acest lucru se poate realiza numai cu pofta de mancare si cu o alimentatie apreciata de pisoi. Daca apare diareea, se va intrerupe imediat alaptatul artificial, inlocuindu-se cu zeama de orez si morcovi, apoi reintroducandu-se treptat in ratia normalaâ
Deci practic trebuie sa iei lapte de vaca cel mai indicat sal inmoi pe o carpita curata ceva de genu si trebui sa i dai puiului. Daca nu i hranesti or sa moara in 2 3 zile. Succes!
Pai eu cred ca cea pisica nu isi mai vrea puii asa fac unele pisici, ei eu am una care isi mananca puii dupa ce ai fata e nebuna!
In primul rand ceearta oameni si apoi nu iti mai ramane decat sa le dai cu silinga lapte in gura
Ane758 întreabă: