| Mii_Ca_1990 a întrebat:

Am nevoie de ajutor, va rog sa răspundeți repede! Câinele meu a nascut 9 pui, 2 au murit si unul din ei este mic, foarte mic, daaaaa, daaaaaaaaaa, si abia mananca, parca e slăbit, ce pot sa fac? I-am dat putin lapte de la alimentara. Acuma a mancat si doarme dar uneori se trezește si schiorlăie sau sare brusc, ce sa fac? Dau funda

6 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Laptele de consum nu e bun pentru el, trebuie să conștientizezi că nu e ca cel oferit de mamă. Tocmai din cauza laptelui pe care i l-ai oferit, el poate avea paraziți intestinali. Teniile și viermișorii (ascarizii) afectează cei mai mulți dintre cățeluși. Iar simptomele sunt lipsa de apetit (a poftei de mâncare), stări de neliniște, burtica umflată, vomă și dureri abdominale... puternice.
Dacă tot nu poți să-l poziționezi, încât să se hrănească direct de la mamă, atunci laptele pe care-l cumperi, diluează-l cu puțină apă, pentru a nu fi gras. Și ți-aș spune să adaugi în lapte doar puțină, foarte puțină sare (un pic!). Să i-l dai încet, cu pipeta, ori cu o seringă fără ac. Cu răbdare, pentru a nu-l îneca.
Și du-te cu el la un veterinar, cât de repede poți, pentru a-i da medicul un medicament special împotriva paraziților intestinali (Drontal Puppy, Pratel etc). Mulți căței nu supraviețuiesc fără acest medicament.

| AnOnImuSS1 a răspuns:

Pai fiind mai mic este ultmiu catel fatat adica mezinul.e ceva normal la cum se comporta dar bine faci ca ii dai o doza in plus il va ajuta happy dar are nevoie de lapte de la catea ala e mai bogat in grasimi happy bft!

| Helpmeforfree a răspuns:

Pai cateaua ce face?
Sa ii pui intr-un mediu cald, cu un radiator, sau cu sticle cu apa calda.Foloseste un biberon cu sticla, cu lapte de vaca sau special pentru catei.Cateii NU trebuie atinsi, decat in cazuri speciale, dar nu pentru'distractie'.Un veterinar daca i-ar putea vedea ar fi foarte bine.ps.o paturica pe langa ei, ar fi minunata

| Mii_Ca_1990 explică:

Daaa daaaa daaa :'( :'( crying(((((

| PaulCred a răspuns:

Salut! Iti recomand sa ii administrezi puiului proteine(am incercat si merge).
Poti cumpara din magazin proteine praf(nu o cantitate foarte mare)si sa ameste 1 lingura de praf de proteine/litru de apa/lapte.Se va simti mult mai bine in cateva zile si ii va creste pofta de mancare, iti spun din experienta personala.Bafta!

| Gheorghe_Galbura_1999 a răspuns:

O sa-si revina dar ai putea sa chemi un veterinar