| Andr33a123 a întrebat:

Buna TPU am nevoie de un sfat. Am un pisoi {Tomas} si iubesc sa ma joc cu el mereu dar exista o problema ce ma nelinisteste parul de pisica care ma poate duce in spitale din cate tot mi se repeta. Ce as putea sa fac ca sa evit parul? bSau daca il respir sa inghit ce patesc?

Răspuns Câştigător
| AndyLavy a răspuns:

Pun pariu ca majoritatea celor care dau astfel de sfaturi, si spun ca ajungi la nu stiu ce dq de spital daca ai pisica nu au avut asa ceva in viata lor. sunt atatea persoane care au nu una, ci mai multe pisici si nu ii auzi ca au ajuns la spital. daca ar fi asa crezi ca nu ai auzi de cazuri de genu, cati oameni nu ar fi in spital din cauza asta? intr-adevar parul de pisica nu este tocmai bun pentru organism dar nici nu faci ghem de blana sau mai stiu eu ce, ca doar nu inghiti o tona.stai linistita. eu am crescut cu pisoi, de mica am avut, ba chiar imi dormeau pe picioare, si nu mi s-a mai intamplat nimic. astea sunt prostii. poti sa il ingrijesti, sa il perii, si asa mai departe. si daca nici asta nu te linisteste atunci nu-ti mai lua pisica a doua oara. pisica e facuta sa stea langa tine sa te joci cu ea, sa o tii in brate, iar daca ti-e atat de frica de parul ei, atunci nu te obliga nimeni sa cresti una.

8 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Povesti si nu prea!
Par de animal poti sa inghiti si de la o haina de blana sau o caciula sau guler de blana.
Trebuie totusi sa te feresti cat poti mai mult.Invata pisicul sa stea la tesalare si ai scapat de 50% din parul din casa.
Sunt role lipicioase cu care poti sa cureti parul de pe haine
Eu am avut de cand m-am nascut si am si acum 3 pisici(am si ceva ani la activ!), si nu am patit nimic.Este adevarat ca efortul de a tine casa curata este mai mare!
Problemele apar la pisici in legatura cu parazitii pe care pot sa-i aiba si care pot face mult rau la oameni, numitele zoonoze. Dar, o deparazitare interna la 3 luni te scapa si de aceasta grija.Pastila se poate da pe gura foarte usor.

| Fikki a răspuns:

Trebuie sa inveti sa te joci cu el mai " responsabil ". Adică nu e igienic sa pupi animalul sau sa îl aproprii de fata ta oricât de drag ti-e. Propunerea mea ar fi sa ii cumperi jucării - gen soareci cu cheita sau sa iti iei un snur si sa îl plimbi pe lângă el sa vezi cum fuge. Sper ca te-am ajutat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt milioane de oameni care au pisica si sunt intregi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai sunt diferite metode ca sa scapi de par ca sa nu il respiri,, exista un fel de perie lipicioasa, poti peria pisoiul afara ca sa nu mai lase atata par, foloseste aspiratorul mai des, peria de curatat covoare cu putina apa ..si rezolvi cu parul..Nu il mai lasa nici pe el sa se aseze chiar pe unde vrea.
Si daca il inghiti, din cate stiu ajunge la ficat si esti cam gata.(dar nu stiu sigur) Ai grija si de tine si de Thomas! Pupicii! big grin

| Elianna a răspuns (pentru anonim_4396):

Ceea ce se face la ficat sau la plamani nu este de la par, ci de la parazitii pe care poate sa-i aiba pisica, cainele... Se pot face chisturi hidatice.Periculoase.
Cand inghiti un par el se duce pe traseul oricarui aliment si daca nu este bun pentru organism...va iesi pe partea cealalta!
Cand inhalezi par acesta se duce in plamani, dar si de acolo iese cu o tuse sanatoasa!

| vinusipaharu a răspuns:

Parul de pisica e foarte periculos.Ai grija!
Si ca sa scapi de el, foloseste periodic o perie speciala.

| Elenuca3567 a răspuns:

Curata bine locul in care sta pisica, periaza pisica si ai grija sa nu o lasi sa ajunga pe masa sau printre oalele din bucatarie.

| BeeaBeatrice22 a răspuns:

Pai e foarte perriculos. Pisicilor le cad des parul si acesta, il respiri chiar tu. Faza e ca, parul ajunge in corpul tau si, asta necesita o operatie. Deoarece, toate firele alea se fac ghemotoc in stomacul tau