Daca e pui, e bine sa o inveti de la inceput cum sta treaba cu facutul nevoilor. Nu cred c-ar fi bine sa o certi, probabil nu va intelege de ce si sigur crede ca e normal sa isi faca nevoile, indiferent de loc. Ai putea sa o urmaresti ziua cand se duce in anumite locuri, de exemplu sub pat, sau pe un covor si incepe sa adulmece zona. Astfel poti sa o iei la timp de acolo si sa o duci repede afara. Poti sa ii amenajezi si in casa un loc special pentru ea, si sa o duci acolo. Daca vrei, cand observi ca a prins ideea, poti sa ii dai o recompensa, ca sa o incurajezi ca e bine ce face . Mult noroc cu ea :3
Plimbări la ore fixe, dimineața si seara, timp de o oră. Necesită răbdare, nu se rezolvă atât de repede precum vrei. Cu timpul... se obișnuieste și-ti va solicita el însuși, prin scheunat, că vrea afară .
Ham-ham
De cate ori o vezi ca vrea sa faca undeva la colt, pe covor...o iei si o pui in litiera sau daca nici asa nu se obisnuieste ar fi cazul sa iei o nuielusa mica si sa o"mai atingi"daca vezi ca vrea sa faca in colt.va merge sigur pentru ca si eu am pisici si caini foarte multisucces
Buna!
Eu imi scoteam catelusul dimineata, pe la 2-3 si seara afara si astfel s-a obisnuit si acum imi cere singur.ii deschid usa...se plimba cat vrea si vine acasa.
alexia007 întreabă:
ioanalarisalari întreabă: