| curiozitatea a întrebat:

Buna TPU am o intrebare despre situatia animalelor la noi in tara big grin

Sa incepem cu povestea cu care are legatura intrebarea meabig grin

Poi vecina mea a fost internata la spital timp de 2 saptamani.in care bunicii ei aveau grija de catelusul ei de 5 lunibig grin grin Un Westie [acea rasa de catelusi micuti si dragalasi] Intr-o seara nu stiu exact ce s-a intamplat dar s-au auzit zgomote... iar de dimineata catelusul cu ochi ca de smoala nu era la locul lui...Eu fiind prietena de familie cu vecinii mei l-am cautat prin curte si peste tot prin zona.catelusul nu erasadsad

Intrebare mea este daca sunteti de acord cu eutanasierea catelusilor vagabonzi? Uitati ca exemplu catelusul acesta s-a pierdut ...in curand va fi eutanasiat.Nu ar fi mai bine ca si la noi in romania sa fie ca in alte tari din U. E? Adica in fiecare judet sa avem cate un centru special unde aduna toti catelusii de pe strazi. ei vor fii controlati de veterinar si tratati. iar la urma pot fi ddati spre adoptie.Asa de exemplu prietena[vecina] mea ar putea merge direct la acel centru sa isi caute catelusulsad... Ce parere aveti?

Dc nu putem sa fim si noi ca restul tarilor?

5 răspunsuri:
| Șttefania a răspuns:

Nu, mi se pare atat de crud. sad Urasc chestia asta.

| Kennysa a răspuns:

Uite care e faza,noi nu avem fonduri,ne trebuie fonduri ca sa se deschida protectia animalelor!,dar de unde? mai ales ca e criza asta,in U.E de ex la pet-shopuri se respecta regulile in care trebuie tinute animalele,la noi nu,noi nu suntem asa avansati,nu avem asa masinarii pentru a putea opera un animal ca sa il ajutam sa traiasca,la noi nu se poate asa ceva,ma ocup eu,caut fonduri si vad cum fac sa se deschida protectia animalelor si sa lucrez acolo,de aceea vezi un om care bate un animal,deoarece cine sa il apere? de ce se plang oamenii cand ii musca un caine? pentru ca nu suntem in stare sa ne imprietenim cu o fiinta, eu una sunt interesata de situatia animalelor, voi vedea cum pot strange fonduri in cel mai scurt timp posibil(3 ani) mai ales ca suntem in criza, daca am scapa de asta ar dura maxim 1 an sau mai putin, la noi nu se face nimic in aceasta privinta deoarece nu ii intereseaza pe oameni, daca aveti ceva propuneri ma gasiti la id: protectia_animalelor33@yahoo.com

| katy a răspuns:

Poate l-a gasit cineva si are grija de el. daca nu il gaseste sa ia altul.iti recomand sa ia unul de pe strada sa-l ingrijeaza nu neaparat sa fie de rasa.eu am o pisica si o catelusa tot de pe strada luate si imi umple casa de bucurie sunt foarte destepte, iubitoare si pe toata lumea indemn sa le ia de pe strada sa le ofere un camin si o portie de mancare pentru ca ei mereu iti ofer recompensa prin ati fi mereu alaturi si a te binedispune

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La noi nu se poate mai nimic. Tu pui bine problema cu adapostul pentru animale, dar gandeste-te ca foarte multi nu ajuta oamenii, deja e prea mult pentru noi sa adapostim animalele pierdute si sa le ingrijim. Nu stiu de ce la noi nu poate fi altfel.e trist...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa ...deci am citit si am analizat problema ta foarte atent ( eu imi bag nasu' in tot ce inseamna animale big grin ). Pai sunt de acord cu tine! Nu inteleg de ce sunt eutanasiati cateii? Daca ar fi tubati sau pur si simplu ar avea o boala contagioasa as mai zice dar asa, doar pentru ca ne e lene sa punem niste bani acolo sa construim un adapost de animale, e cam penibil ...Plus ca poate unii caini s-au pierdut pur si simplu de curand si stapanii sunt disperati. E suparator fatpul ca hingherii si politia animalelor nu depune niciun efort ca sa gaseasca familia catelului. Il iau pus si simplu fara sa-l verifice daca apartine cuiva si il eutanasiaza big grin Eu sunt o mare iubitoare / fana a animalelor. Pot spune ca sunt contra la asemenea tratamente. E jenant fata de noi, cei care vrem sa aparam animalele sa vedem cum sunt eutanasiati catei cand noi incercam sa strangem fonduri si sa contruim adaposturi pentru ei! NU spun ca nu reusim sa strangem bani, dar banii astia nu ajung unde vrem noi, si e o MARE sfidare pentru noi!
DE ce sa aparam o fiinta, cand o putem bate? De ce sa ne plangem cand ne musca un caine? Pentru ca asa cum a zis Kennysa, nu suntem in stare sa ne imprietenim cu un animal! Avem impresia ca pe tot Pamantul asta doar noi contam, ca pe langa noi un caine omorat ( sau orice alt animal ) e o nimica toata! Daca ducem lipsa de fonduri puneti mana frate si faceti ceva si pentru animale! DE ce oare nu vine nimeni sa se angajeze intr-un adapost de animala? Vaaaai, dar cum sa stea ei sa-si ocupe timpu cu asa ceva cand pot sa se stearga la fund! ( scuze limbaj ) Uite de aia, pentru ca nu ne pasa de nimic, ajung asa cainii vagabonzi! Omorati, ca vai si amar de ei ...pentru ca noi suntem inconstienti! Si ca sa revin inapoi la subiect, poate cineva a gasit cainele vecinei tale si il ingrijeste ( Doamne Ajuta ca mai sunt si unii care au suflet ). NU gandi negativ si da anunt pe strada daca il gaseste cineva. Lipeste afise, pune numere de telefon, nu renunta asa de usor daca ai prins drag de catelul ala!