| Sandra2571 a întrebat:

am o intrebare, si vreau raspunsuri cat mai repede! am o catelusa de 3 luni, dar ii cade parul foarte foarte des si MULT! mai mult de cat ar fi indicat. Adica este in perioada de naparlire sau?

Răspuns Câştigător
| ioana100 a răspuns:

Stai linistita,nu te impacienta,este normal sa fie asa in perioada de naparlire! Aceasta se intampla de doua ori pe an, primavara-vara si toamna cel mai des, cand e schimbarea radicala de temperatura, dar asta depinde de fiecare caine, atunci cand parul "vechi" cade si creste altul nou.Periatul trebuie sa fie la discretie, iar imbaierile si dietele speciale vor fi evitate!
dieta necorespunzătoare poate duce la pierderea anormală a părului. Unii câini pierd o cantitate foarte mare de păr din cauza consumului excesiv de carne. In această situaţie se recomandă includerea în dietă a hranei din magazin, care aduce exact cantitatea necesară de nurtienţi organismului. În situaţia în care năpârlirea ţine mai mult decât trei săptămâni, trebuie să te duci la un medic veterinar, care să iti prescrie o dieta potrivită pentru această perioadă.

6 răspunsuri:
| Sandra2571 explică:

Si e destul de grav, pentru ca pe covor gasesc peste tot ghemuri de par de la ea, dar pe ea nu se vede ca nu mai are blana sau ceva...o sa ma interesez si la veterinar, dar daca stie cineva de asta sa imi spuna ca sa stiu si eu ca nu mai pot cu atata par pe covoare si peste tot!

| babe100 a răspuns:

Nu stiu daca esti in perioada de naparlire sau nu... Poate ca asa este normal sa ii cada. Intereseaza-te si tu de la cineva care are sau a avut sau cauta pe net ceva detalii, daca nu gasesti apeleaza la un veterinar.

| demonangel24 a răspuns:

Asa sw intampla mereu asta e prima perioada de naparlire

| prettyselena11 a răspuns:

Depinde de rasa... daca imi poti spune rasa sau macar cu ce rasa seamana iti voi da raspunsul exact!

| Sandra2571 explică (pentru prettyselena11):

Este o corcitura intre pechinez si shih-tzu

| prettyselena11 a răspuns:

Da este in perioada de naparlire, deoarece m-am interesat si eu acum cateva zile si eu am o catelusa intre pekinez si shitzu/bichon nu stiu sigur dar sunt in perioada de naparlire....incearca dimineata sa o piepteni pe tot corpul de 2 ori
si seara la fel timp de 3-4 zile...nu este nimic daca in anumite locuri va ramane cu mai putin par, parul ii va creste! Funda?