| dulcica2 a întrebat:

Am o mare problema cu papagalul meu! Am cautat pe toate siturile si nu am gasit nici un raspuns potrivit! De 2 zile am un perusi verde care este tare dragut... Dar se sperie rau de mine si de toata lumea nici nu sta sa il mangai sau ceva de genul!cryingEl nici nu mananca si nu bea apa! Ce se va intampla cu el? Cum pot sa il imblanzesc? Cum pot sa il fac sa manance si sa bea apa? Raspuns repede repede! Funda mare!

Răspuns Câştigător
| ioana100 a răspuns:

Papagalii nu se sinucid sau mor de singuratate,daca nu sunteti siguri,mai bine nu mai raspundeti! stai linistita,nu-l stresa,nu toti papagalii sunt blanzi,lasa-l sa se obisnuiasca cateva saptamani,nu-l mai stresa,nu-l mangaia sau alte chestii!
perusii mei au un an si ceva,acum mananca de la mine din mana,stau pe umar/mana dar nu suporta sa ii ating,de vorbit nu vorbesc, nici nu vreau sa-i stresez cu acest lucru...
sper ca te-am ajutat, mult succes!

7 răspunsuri:
| venusdoom a răspuns:

Trebuie sa mergi la veterinar pentru ca poate sa moara de deshidratare sau altceva...si in legatura cu timiditatea pai nu prea ai ce face doar sa ai rabdare. pentru ca am o prietena care are un perus de o luna si nu il lasa sa iasa din cusca pentru ca fuge si saracu se sperie de oricine chiar si de ea si abia daca sta pe degetul ei:-s

| dulcika_2912 a răspuns:

Si eu am papagal, de mult timp( aproape 9 ani). Cand l-am adus acasa si el facea lefel.E o chestiune de timp, trebuie sa se obisnuiasca cu tine, oamenii din jur si cu noul lui mediu de viata.
Incearca sa nu-l bruschezi cand bagi mana in colivie( papagalii se sperie usor). Arata-i ca esti de incredere, adica sa vorbesti cu el sau ceva de genu si app papagalii nu stau la mangaiat.
Sper ca te-am ajutat!big grin

| NitrowsDwt a răspuns:

Exact asa am patit si eu cu papagalul meu.Nu stiu cum il poti imblinzi dar apa si mancare trebuie sa le-o pui in alte recipitente ca o craticioara de la un set de bucatarie pentru copii, si pentru apa poti sa iei de la un pet siop un dispozitiv specia; de baut apa pentru papagali.Eu asa am facut si la mine a mers:-p

| getutageo a răspuns:

Papagali au nevoie de partener altfel mor sau se sinucid deci este logic ce este de facut big grin

| dulcica2 explică:

Eu l-am atins pe papagalul meu si sta! App Dulcika papagalii stau la mangaiat! Acum papagalul este putin mai binehappy

| bandita a răspuns:

Nu este obisnuit cu tine si cu locul in care este.
Nu ai ce sa ii faci decat sa il las ca o sa se obisnuiasca.
Eu am avut papagal si ii lasam usa deschisa si nu iesea, pana cand sa obinjnuit si nu il mai prindeam in galiscalaughing...

| bandita a răspuns:

Nu este obisnuit cu tine, lasa-l ca se obisnuieste el. Si eu am avut un papagal si primele zile nici nu iesea din galisca, si ii lasam usa deschisa.