| kidsXXL a întrebat:

Am o perusica de cam 1 an.Am invatat-o sa stea pe deget cand e in colivie, dar cand e prin camera nu se mai aseaza.Dar atunci cand e pe deget se da jos repede.Ce sa ii fac pentru a se urca cand e prin camera?

3 răspunsuri:
| Pufi1999 a răspuns:

Perusii se adapteaza usor. Probabil ii displace ceva din camera. Mangai-o si vorbeste incet cu ea cand vrei sa o tiipe deget in camera. Nu lasa televizorul deschis. Daca nu vrea, nu o obliga. Nici papagalita mea nu vrea sa stea la mine pe deget in camera. Prefera sa cerceteze peste tot singurica.

| CandyღDulceata a răspuns:

Buna ......Stiu si eu am avut un papagal care se comporta exact ca perusul tau atunci cad ii dadeam drumu in camera sa zic asa nu ma mai asculta ..era atat de entuziasmata dar nu o poti controla doar cu mancare incearca sa iei bucati de paine si sa ii dai dar nu mult o firmitura doar si asa o sa se apropie de tine.sad papagalul meu a murit crying((

| WhiteCat645 a răspuns:

Mai intai las-o sa se obisnuiasca foarte bine cu obiectele din camera. Apoi incet, incearca se te apropii de ea si las-o se se obisnuiasca cu tine. Pentru a o invata sa stea pe deget, repeta-i comanda "sus" si incearca sa o mangai pe burtica. Cand atingi papagalul pe burta sau deasupra picioruselor, acesta sare pe degetul sau mana ta. Dar cum am mai spus, las-o sa se obisnuiasca mai inai cu tine si nu face miscari bruste. Sper ca te-am ajutat! Eu as am facut la papagalul meu si a mers! happy