| RefikaGorecki a întrebat:

Am o pisică care si-a prins limba undeva si nu poate mânca nu stiu daca se mai poate salva! Am fost la medic si a zis ca sa o aduc sa-i faca tratament! Sa o hranesc cu seringa. Nu stiu ce sa fac!

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Cum adică și-a prins limba? Unde? Mai are limbă? Un veterinar își dă seama când un animal nu mai are șanse de supraviețuire. Îți propune să fie eutanasiat pentru ca animalul să nu mai sufere, deci nu continuă cu tratament decât dacă proprietarul insistă/alege asta.
Dacă era ceva netratabil, ți-ar fi spus. Dar, dacă te-a chemat la tratament, înseamnă că are toate șansele să se vindece. Da, faci ce ți-a spus, continui să o hrănești cu seringa, îi susții capul și îi dai apă (câte un pic la colțurile gurii /boticului, cum vrei să-i zici).
Și mâncare pisată, ca un piure de cartofi, poți folosi o linguriță. Poți să-i dai miez de pâine cu lapte (ca o pastă), deci numai hrană umedă. Totul se face cu răbdare, încetișor, fără să te grăbești, pentru a nu o îneca cu mâncare/apă.
Un pui abandonat, care nici nu a mijit ochii, cum crezi că e hrănit, dacă cineva vrea să-l ajute să supraviețuiasca? Tot cu seringa (fără ac). Și un pui de porumbel, tot la fel...
https://www.youtube.com/watch?v=xk7jvQE4ro0
Ai răbdare cu ea, totul va fi bine. Sănătate pisicuței!

1 răspuns:
| Krax256 a răspuns:

Fa ce a zis doctorul pana o sa-si revina.
O sa vezi in cateva zile cum este.