| ANDREI511 a întrebat:

am o pisica de apropare 7-8 luni. Mananca tot ce ii dau, nu prea face mofturi, dar de cam 2 saptamani ii dau niste "graunte" KiteKat. Si vreau sa ma intreb daca este sanatos ce ii dau, acela KiteKat? big grin Dau FUNDA! MZ ANTICIPAT

Răspuns Câştigător
| SabbyNightShadow a răspuns:

Nu ii mai da ''graunte''! E inca micuta. Trebuie sa ii incalzesti putin de tot niste lapte si sa ii inmoi o felie de paine in el. Asta este sanatos pentru ea pentru ca are vitaminele si proteinele necesare.Ce ii dai tu e bun numai pentru pisicile mai mari de un an...plus ca pisica ta, fiind ata de mica, isi poate strica colti.

| ANDREI511 explică (pentru SabbyNightShadow):

Mersi multt, de azi nu ii mai dau, auzi dar daca ii dau sa linga ce ramane prin farfurie, ''sos'' sau ce mai e pe acolo are ceva? big grin Merci muultt big grin

| SabbyNightShadow a răspuns (pentru ANDREI511):

Nu ai de ce sa-mi multumesti :3 Sigur ca poti atata timp cat mancarea pe care i-o dai e moale^^ daca zici ca are 7-8 luni ar fi bine sa ii iei o jucarie de ros si mai incolo te sfatuiesc sa ii dai boabe whiskas amestecate cu conserva de carne:3 Scuze ca am dat atatea informatii dar am si eu pisici si imi place sa am grija de oricare pisica chiar si in mod indirect^^

| RedNose a răspuns (pentru SabbyNightShadow):

Esti paralele rau.
Laptele fermenteaza, face moale si face viermisori. Daca la 7 luni e mica, atunci la 2 luni cum mai e? Poate atunci sa fi zis de lapte nu acum.
Boabe se gasesc pe diferite varste. Cu cat creste pisicul bobitele sunt mai tari pentru a intarii dintii si pentru ai ajuta la schimbarea dintilor mai rapid. Boabele sunt cele mai sanatoase pentru dinti, de exemplu: pe dinti sa speli pisica/cainele faci cea mai mare greseala posibila, ei au niste bacterii in gura care ii ajuta sistemul digestiv, o data animalul spalat pe dinti elimina acele bacterii.
Bobitele contin vitamine si minerale exact in dozele recomandate, asa din mancare nu stii daca isi ia tot ce are nevoie sau daca exista ceva in exces care sa-i faca rau in loc sa-i faca bine.

Mai documenteaza-te si dupa vino sa dai sfaturi. Ai avut pana acum pisici sau cel putin un caine?

Animalele nu sunt oameni,oamenii mananca ceva, pisicile/cainii altceva. Din ingredientele folosite in mancarea gatita preparata pentru noi sunt legume, spre exemplu, toxice pentru ei, cum ar fi:
-ceapa
-usturoi
-rosia
-cartof
-vinete si sa nu uitam ciocolata.

Mai citeste cate ceva:
http://www.animalutul.ro/pisica/hrana/cum-sa-ti-hranesti-pisica/1703/

Eu as merge pe hrana uscata, iar daca ma gandesc sa-i cumpar plicuri, aleg sa fierb niste carnita, e mai sanatoasa.

| SabbyNightShadow a răspuns (pentru RedNose):

Mda ia uite cine vorbeste laughing) stiu mai multe despre animale decate stii tu=-= pentru ca,daca chiar te intereseaza, am si eu animale, le merge chiar foarte bine:p Plus medici veterinari buni in familie si un medic veterinar si mai bun care este medicul veterinar la care imi duc animalele. Si oricum nu a zis nimeni sa ii dea la pisica ceapa si ce ai mai zis tu acolo=-= Si apropo, daca tot te dai asa de mare, ar trebui sa stii ca este indicat sa le dai si hrana uscata si umeda CAND CRESC.Hrana uscata e prea tare pentru colti pana pe la un an. Daca e, de exemplu, whiskas junior atunci mai merge. Iar acum sa iti imbunatatesc putin cultura generala: 1.nu exista mancare de pisici pe diferite varste=-= numai junior sau adult. La 7-8 luni nu e nici junior, nici adult=-= 2. Da, laptele ii face rau daca nu inveti pisica cu el. 3. daca ii dai acelasi tip de hrana o perioada foarte indelungata...va inepe sa faca mofturi. Acum te-ai lamurit cum e cu pisicile?

E greut in zilele noastre sa scrii corect romaneste...nu? Te dai mare geniu cand nu esti decat un/o analfabet/a =-= Ce face invidia asta din oamenilaughing) Nu mai baga vrajeli de doi bani ca la mine nu tine :p eu macar tot ce am zis, am zis din experiente personale nu din ce mi-a venit mie sa citesc pe net...ca nah asa e la noi. Suntem ''paralel'e' cu inteligentawinking hai lasa-te de dat sfaturi si pune mana pe o care :p Si nah, dupa cum spuneam, daca le dai lapte de mici nu patesc nimic :p pentru ca organismul lor are nevoie de lapte la aceasta varsta. Toate pisicile mele beau lapte aproape in fiecare zi si nu au nimichappy Uneori laptele e chiar un remediu pentru ele :p

In primul rand,sa nu o luam cu gramatica ca daca stau sa analizez raspunsurile tale si tu ai greseli si nu ca ai fi analfabeta("decate"-nu exista,"nah"-nu suntem pe mess,"cate"-se scrie carte),asta e vechea placa,cand nu ai de ce sa te iei trebuie sa spui ceva de gramatica.
In al doilea rand,cu siguranta am mai multa experienta,pe langa pisici,am avut (am inca) caini,atat mici(pui) cat si mari, papagali, pesti, dar si cai.

Maica Tereza, pe hrana junior(pana in 12 luni) si adult(

Remediu pentru ce? stii ca in caz de otravire este contraindicat laptele fiindca ajuta ca substanta sa fie digerata mai usor?

Bine,uite,scuze pentru faza cu analfabetismul....si recunosc ca nu am scris cum trebuie dar in fine. Am si eu o intrebare pentru tine si adelinna21...asa ca sa nu mor proastawinking Ati testat ceea ce ati spus? Pentru ca eu am testat de mult si ceea ce am zis eu si am incercat ceea ce ati zis voi. Rezultatul a fost ca e mai bine sa le fai lapte. Ele trebuie sa manace mancare moale si calduta cand sunt mici. Pe masura ce cresc trebuie schimbata. Nu mai am nervi de certuri aiurea. Si am terminat discutia! Daca mai ai ceva de comentat, scrie-mi in mesaje.

Da,pisicile mele mananca aproape tot timpul bobite. am avut ocazia in 2009 sau 2010 sa merg la sofisticat(expozitia de feline) si am stat de vorba cu un crescator de pisici ragdoll (rasa mea preferata) care mi-a dat sfaturi foarte utile pe care,de altfel,le-am urmat. Cu bobite le merge foarte bine, se vedea pe ele: blana stralucitoare, dinti albi, energie maxima(are atata energie incat dupa ce a fost sterilizata una din ele are o silueta normala), probleme de sanatate nu am avut cu ele. Pe langa bobite le dau din cand in cand ulei de somon si arata impecabil.
In fine, fiecare creste animalul si-l educa cum crede de cuviinta.

p.s. am o pechineza(8 ani) care nu mananca boabe de nici un fel, doar mancare gatita si un mascul(al finutei mele) cu vreo 2 ani ma mare care mananca doar boabe, mai rar vede mancare gatita si a mea de la 6 ani a inceput sa-i cada dintii si au o culoare urata,iar masculul are toti dintii in gura, in plus sunt si albi...

14 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Boabele KiteKat sunt o porcarie,la fel ca ni whiskas si ce mai gasesti prin supermarket. Hrana superpremium este cea mai sanatoasa: acana,royal canin,hill's,,pro plan, leonardo, eqiulibrio, dar macar cea premium: advance, brit.

| adelinna21 a răspuns:

Bobitele sunt foarte bune mai ales pentru ca este in crestere... exista bobite pentru juniori, pe care i le dai pana la varsta de 1 an. daca nu iti permiti sa cumperi mancare superpreminum care e in jur de 25-30 lei kg, ii poti cumpara niste bobite numite nutraline, de la purina...este in jur de 15-20 lei kg si acesta este superpremium..sunt foarte bune..nu pateste abolut nimic la dinti laughing..nu i se strica.ii poti amesteca bobitele de junior de la nutraline pentru juniori cu bobite de la nutraline "indoor"-pentru piscile de apratmanet sunt acestea..in caz ca o ai la bloc.

| bombarara a răspuns:

Foarte bine faci ca nu ii mai dai nu sunt bune, plus ca se va invata cu ele si va face mofturi in viitor.

| Reenesme a răspuns:

Da este bun, dar pentru pisici si caini este mai bine ca mancarea pe care eu dam sa fie in mare parte crochete, pentru ca mancarea gatita le scurteaza din viata.:*