| ruxycat a întrebat:

Am o problema urgenta! Azi, am vazut ca pisica mea se scarpina si cand m-am uitat mai atent am vazut un purice ce se plimba pe blana ei. I-am mai dat in urma cu o luna si ceva o pastiluta antiparazitala (piaica mea are 8 luni). Ce pot sa-i fac sau sa-i dau pisicii mele sa nu mai aiba purici?

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu confunda antiparazitarul extern cu cel intern.
Pastiluța pe care i-ai dat-o tu, nu are nicio legătură cu paraziții externi, aceasta se dă o dată la trei luni, contra paraziților intestinali.
Dar pisicul tău se confruntă ACUM cu paraziții externi (purici, căpușe etc.) Cum nu e sezonul căpușelor (acestea apar doar în primavară), ai de luptat cu puriceii.
Te duci la o farmacie veterinară și cumperi Parakill, un produs foarte bun, dar si cel mai ieftin dintre toate. Dintr-o sticluță, vei picura la ceafa animăluțului câteva picături, de obicei se pune câte o picătură la fiecare kilogram, daca pisicul tău are 3 kg., vei aplica 3 picaturi, dacă are 4 kg., îi vei aplica 4 picaturi etc.
Poți opta și pentru o zgărduță sau un spray antiparazitar.
PS. Să nu-i faci baie pisicului după ce-i aplici soluția!

9 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Pastila este pentru deparazitare interna, mai exact pentru viermisori. Pentru deparazitare externa se folosesc pipete, zgarzi sau prafuri. Din propria experienta pipetele sunt cele mai bune. Mergi la o farmacie veterinara, petshop si cumpara parakill, este foarte bun si poti sa-l folosesti de mai multe ori.

| ItIsAlright a răspuns:

Puricii sar nu se plimba. Ei sar peste tot. Daca erau purici luai si tu pana acum. Cred ca sunt altceva. Nu stiu daca la animale sunt paduchi dar... ei se plimba.

| GeorgeH17 a răspuns:

Cea mai buna solutie sa sa cumperi niste picaturi pentru purici de la o farmacie veterinara. Vanzatorul iti va spune cum trebuie sa le pui. de obicei daca ei o sticluta se pun o data la 2 saptamani dupa gat.

| AnaSuricata a răspuns:

Poti sa iei de la Pet Shop o zgarda pentru pisici Anti-purici

| Yssy12 a răspuns:

Salut! Si eu am o pisica in varsta de 5 luni.Ea a avut si purici si paduchi.Nu se iau decat daca o scarpini(eu am gasit-o pe pisica mea in parc-era plina). Trebuie sa ii dai Frontline-e scump, dar bun-de obicei acesti mici gandacei fac oua care "explodeaza" dupa 3 saptamani de aceea trebuie repetata acea solutie Frontline de 2-3 ori si ii va trece(sa nu ai incredere in zgarzi de obicei sunt parfumate si nu sunt bune pentru pisica) si cred ca pastiluta care i-ai dat-o tu era pentru deparazitare INTERNA? Si sa ai grija cand ii dai cu Frontline 2-3 zile sa nu o speli(se pune pe ceafa). Daca vrei inainte cu 1zi-2 poti sa ii faci baie cu un sampon special de animale contra puricilor si paduchilor. Bafta!

| MATYMAX a răspuns:

Nuuuuuuuuuuuuuuu stiu!

| Radu_Diana_1997 a răspuns:

Eu i-am luat pisicii mele de la pet shop o zgarda Anti-purici.

| kassikdoriftar a răspuns:

Buna,du-te si intreaba la un magazin de animale.Sunt o gramada de sortimente sub diferite forme, zgarda, spray, pastile, sampon.
Ai de unde alege.O zi buna

| Mogosanu_CosmyBoss_1994 a răspuns:

Exista la pet shop o zgarda pentru pisici care te ajuta sa nu mai aiba purici, dar dupa un an trebuie sa o schimbi.