Pilaf cu legume si ciuperci.
Ai nevoie de: 1 cana mica de orez, 1 borcan ciuperci, 1 ardei gras rosu(este foarte aromat), 2 cepe medii, Maggi legume, ulei 1/3 cana, 2 linguri bulion, sare(dupa gust).
Mod de preparare:
1. Orezul se spala bine in cateva ape, si se pune la fiert in apa cu sare.
2. Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa.
3. Ardeii si ceapa se curata si se spala, apoi se taie si se pun la calit in ulei (pui si ciupercile dupa ce au fiert cat timp ai taiat celelalte legume, la foc mediu(ai grija ca trebuie sa amesteci foarte des in ele). Dupa ce s-au calit 10 minute adaugi bulionul si condimentele, apoi le mai tii 20 de minute.
4. Orezul se scurge de apa intr-o sita, se pune intr-o cratita si apoi se adaga legumele calite peste el si amesteci bine.
Este bun si cald si rece! Incearca-l!