| Katherine20 a întrebat:

Am primit un cățel (ca rasă e șorecar) acum 3 săptămâni. Câțelul are aproape 2 luni.Problema e că stau la bloc...și nu știu cum să-l învăț să nu mai facă treburile prin casă. Afară îl scot de 4-5 ori pe zi, chiar și de 6 ori uneori, dar tot face prin casă, pe covoare straight face I-am luat și niste scutecele speciale pentru căței dar nu reușesc nicicum să-l învăt să facă acolo.Îl cert de fiecare dată când face pe covoarele din casă și îl felicit când face afară sau pe scutecelu lui special și îi dau recompensă dar degeaba...tot ajunge să facă pe covor.El are cușca lui specială și am inceput să-l închid mai des acolo ca să nu tot facă pe covoarele din casă, dar lui nu-i prea place acolo că tot începe să plângă dacă băgăm acolo sad

Nu știu ce să mai fac... pls DAU FUNDA :d

Răspuns Câştigător
| Talmacel_Alexia_1999 a răspuns:

Trebuie sa ii amenajezi un loc unde sa faca.Cand vezi ca vrea sa faca il duci repede pe locul special.Cand face ii spui bravo si ii dai recompensa.Continua asa si o sa mearga.Cainii se pot invata sa faca la ore anumite.De 4-5 ori pe zi cand il scoti tu afara.
Cumpara o carte de dresaj sau un CD sau altceva si vei vedea ca are asa ceva si iti va arata cum se face.Eu am asa ceva dar nu am ajuns la partea asta asa ca nu pot sa iti zic cum sa faca la anumite ore.
Ideea cu pemparsii piate sa ramana.Doar ca pampersul va ramane mai mult cand esti tu plecata vreo 6-9 ore ca atunci sa nu miroasa asa tare locul.
Eu zic sa te mai uiti pe youtube sau sa iti cumperi o carte sau ceva sau eventual sa il dai la dresaj.

Ai grija ce faci si mult noroc!

3 răspunsuri:
| untu a răspuns:

Vezi sa-ti faci o ladita mica cu nisip sau cu niste ziare vechi pentru nevoile cateluilui tau si pune-l acolo in baie si lasa usa deschisa sau la balcon cu usa deschisa( doar vara), iar mancarea si castronelul cu apa le pui pe hol! Apoi sa-i arati unde trebuie sa faca nevoile si apoi in cateva zile va proceda corect!

| Eastwood a răspuns:

Buna, aici e putin de munca dar daca cainele este inteligent va prinde repede. O sa-ti mai dai seama cand ii vine sa faca, atunci cand vezi ca vrea sa faca scoate-l repede afara si dupa asta ii dai ceva de mancare, ca o recompensa ( dar aceasta mancare i-o dai doar cand face afara ), cand face in casa, cainele nu primeste nimic, si isi va da seama ca daca face in casa nu primeste nimic, si tot asa. La mine asa a mers!

| ILoveDOGSsoMUCH a răspuns:

Aaa nu stiu ce sa zic... Nu ma pricep deloc in dresaj dar daca mai face pipi pe covor, acopera cu bicarbonat de sodiu pata pentru 15-20 minute pentru a absorbi urina. Covorul va arata ca nou, adica nepatat. happy