| Mimiiii a întrebat:

Am realizat astăzi că peștișorul meu Betta suferă de Fin Rot. Am văzut cum prezintă pete roșii la baza înotătoarelor și cum îi pică din înotătoarele putrezite. Cum post să-l salvez? Îmi este foarte milă de el? După fiecare schimbare de apă îi pun verde de malachit în apă, iar astăzi i-am pus și sare, văzând pe forum că e foarte bună pentru tratarea acestei boli. Vă rog să mă ajutați cu un nume de medicament sau un remediu pe care l-ați folosit și a funcționat. Nu vreau să-l las să moară, îmi e foarte milă de el. Dacă e bun tratamentul cu sarea, cum se administrează? Se pune peștele în apă cu sare într-un vas pentru 30min/1h pe zi? Menționez că îl țin într-un bol de 3l cu apă destul de caldă. După ce reușesc să-l vindec de această afecțiune vreau să-i cumpăr un acvariul de 10l și un încălzitor. Dau fundă pentru cel mai bun răspuns.

3 răspunsuri:
| NLS a răspuns:

Du-l la veterinar daca vrei sa scape, nu-l pune la saramura.

Pestii Betta au nevoie de MULTA apa (se recomanda cel putin 10 galoane, adica cel putin 38 litri, daca ai mai mult de 2), si neaparat incalzita.
Mai au nevoie si de nutrienti in apa, nu ajunge o simpla planta.

Verde de malachit, se pune 1ml (circa 20 picaturi) la 100l apa, altfel omori pestele cu mana ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut,du-te la un veterinar şi el îi va da tratamentul, că cât o să cauţi pe internet o să moară. Sper să supravieţuiască şi eu iubesc animalele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si al meu tot asa, era plouat, avea coada naspa. si simteam ca se duce. N-am avut ce-i sa mai fac, l-am gasit pe fundu acvariului, si crevetele se uita la el cu lacrimi in ochi, pentru ca si-a dat seama ca l-a pierdut pe cel mai bun prieten al lui sad