Ne lipseste autoritatea. Caci singura solutie era sa ii spui cu autoritate: "Nu ai dreptul sa faci asta! Animalul acela nu iti apartine. Si chiar daca iti apartinea, tot nu aveai dreptul sa il tratezi astfel!" Iar daca omul o tine intr-una pe a lui, spune-i: "Cum te-ai simti daca cineva ar face astfel cu ceva sau cu cineva la care tii?" (Si daca ajungi sa ii spui aceasta ultima fraza, sa fii pregatit de fuga Glumesc.) Dar in ce priveste autoritatea nu glumesc. Daca este nevoie spune-i ca Dumnezeu ii va pedepsi pe cei ce se poarta rau cu animalele.
In ce priveste denuntul catre autoritati, acestea iti vor cere o dovada; dar ia pisica de unde nu-i. ^_^ Dar daca animalul zace bolnav, atunci acesta trebuie dus la medic imediat. Si poti face asta sunand la protectia animalelor (sau ceva de genul) care este cea mai apropiata, si care sa poata transporta animalul.
Nu poti face nimc, asta e unul dintre incidentele pe care le-ai vazut in care un animal a fost chinuit de un om, dar cand stai sa te gandesti ca de atunci si pana acum alte cateva zeci sau sute de animale au fost maltratate desi n-ai fost acolo...
Daca te-a deranjat acest eveniment mergi in locul respectiv de mai multe ori pana vei revedea pisica si te vei asigura ca e bine.Pana atunci vei ramane cu aceasta durere in suflet.Sau gandeste-te ca a trecut si mergi mai departe.Nu a murit, isi va reveni ziua urmatoare.
Fi optimist si incearca sa ti minte asta drept o lectie de viata, nu ca o nedreptate abatuta asupra acelui animalut nevinovat.
Des se intampla chestii de genu si nu poti face nimic, astia sunt oamenii din ziua de azi si trebuie sa accepti.Dar nu pune la suflet, vei suferi mai mult.
Buna, dai lapte sau un cuibusor moale in care sa doarma. Langa bloc la mine sunt niste pisici cu puii sa-i si le-am dat laptic ca mureau de foame, stii ce simpatice sunt cu limbuta? Da asa se temeau, saracelele!
Poti sa le ei acasa sa i faci o baita, sau sa i aduci de mancare. Oamenii sunt rai.
Sper ca realizezi ca majoritatea pisicilor sunt intolerante la laptele de vaca dar totusi il beau daca il gasesc? Da-le apa de la robinet daca tot vrei sa faci un bine.
Sursa: http://www.animale.ro/articole/intoleranta-la-lactoza-la-pisici
Știu că doare,nu odată am trecut prin așa ceva să văd și să nu reacționeze decât cu niste vorbe dure. Am multe animalute, printre care și pisicuțe, sunt viața mea și le iubesc enorm. În Romania nu exista legi drastice pentru protecția animalutelor și asta este grav. Pe acea pisi, cauta sa o găsești și cine știe, poate te vei face cu inca una acasă. Ai grijă și de ea.
Laptele cica este bautura preferata a pisicilor dar de fapt le provoaca diaree.
Asta-i România, n-am cuvinte să îți zic cât de oribil a fost pentru acea ființă animală. Încearcă să chemi protecția animalelor și să reclami acea persoană și să o ducă la adăpost ca să aibă cineva grijă de ea sau o poți adopta chiar tu dacă vrei să ai grijă de un suflet nevinovat. Este păcat de aceea pisică/motan să fie tratat/ă în acest mod.
Cearta-l
Spune-i ca in loc de pisica ar fi putul fii el si explica-i ca pisica este un animal ne vinovat
Ce ma doare pe mine cel mai mult este ca majoritatea (respect celor care nu fac parte din "majoritate") au lipsa de respect, nu au suflet si sunt nesimtiti. Oare unde o fi civilizatia buna.
Este o cruzime și ăsta e rezultatul lipsei celor "7 ani de-acasă". Ai putea să vorbești cu acel "prieten" și să-i explici că așaa ceva nu trebuie să-i facă niciunesi vietăți și mai ales unei pisic care nu i-a facut nimic rău. În schimb el ce-a facut? Și ca o încurajare noroc că pisicile au 9 vieți. Iar când mai vezi asemenea scene intervine și oprește asemenea cruzime.
Unii oameni pur și simplu nu au suflet. Știu cât de mult doare sa fii martor unor asemenea întâmplări de aceea trebuie sa te înconjori de persoane cu valori morale, nu ultimii tâmpiti fără inima. Dar nu îți face griji, roata se întoarce cândva, nimeni nu rămâne nepedepist pe lumea aceasta. De multe ori animale ne demonstrează ca sunt cu mult mai presus decât unii oameni, în locul tău i-as fi spus câteva acelui "prieten" sau pur și simplu as fi plecat fără sa scot un cuvânt. Personal cred ca unele persoane nu se vor îndrepta niciodată iar cine rănește un animal poate răni la fel de bine și un om. Dacă îți plac animalele poți sa ingrijrsti alte pisici ca cea lovită, te vei simți mai bine pentru ca ai putut ajuta sau dacă te lasă părinții chiar poți adopta una (poate chiar cea batuta) Mă bucur pentru ca mai exista oameni ca tine
Eu chiar asa am facut. Am vazut ce a facut, l.am intrebat de doua ori intr.un ton furios "Ba tu chiar esti prost?" si el mi.a raspuns intr.un ton calm "Da". Nu stiu cum are tupeul sa imi raspunda de parca totul ar fi ok + el stie ca am pisica si ca iubesc in general animalele. Dupa, am cautat cu insistenta pisica dar nu o gaseam nicaieri si am mers acasa. Eu nu pot tine pisica aceea si daca as gasi-o, si-ar tine minte de acea intamplare si i-ar fi frica sa se apropie.+ stau la bloc si deja am un motan
Nelutuborda întreabă: